Tā ir ņirgāšanās? Bērnudārzus neapmierina Covid-19 piemaksas

tautaruna.lv 11.marts 2021, 9:20
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Uz papīra 300 eiro, bet "uz rokas"- mazāk par 200 eiro. Bērnudārzu darbinieki saņēmuši algas par februāri un līdz ar to vienreizēju piemaksu par darbu Covid-19 apstākļos. Daudzi bija nepatīkami pārsteigti par summu. Izglītības ministrija to neuzskata par problēmu, vēsta raidījums "Šovakar" LTV7.

"No vienas puses, viņi ir ļoti pateicīgi, ka ir saņēmuši kaut kādu pabalstu, bet, no otras puses, viņu dvēseles raud, jo šādi viņu darbu vērtē valdība. Bērnudārzu darbs nav pārtraukts, tie strādā neatkarīgi no tā, kā Covid-19 izplatās, ir obligāti jāstrādā. No vienas puses, valdība sniedz atbalstu, bet, no otras puses, pusi uzreiz atņem, ” saka Inga Vanaga, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja.

Lieta tāda, ka piemaksa 300 eiro pienākas pilnas slodzes bērnudārza darbiniekam. Vidējā likme bērnudārzos ir 0,85. Ir arī tādi, kas strādā nepilnu slodzi. Un viņiem pienākas puse no piemaksas - 150 eiro. Bet tas vēl nav viss.

Sākotnēji politiķi teica, ka šis papildu maksājums būs 300 eiro apmērā. Un viņi līdz galam nepateica, ka šajā summā būs iekļauti gan darba devēja, gan darba ņēmēja nodokļi, ” piebilda Vanaga.

Tādējādi no 300 eiro jāatskaita valsts sociālās apdrošināšanas obligātā iemaksa (57,26 eiro) un ienākuma nodoklis (20% jeb 60 eiro). Rezultātā pilnas slodzes darbinieks saņems 182,74 eiro.

Izglītības un zinātnes ministrija saka, ka viņi vairākkārt ir informējuši bērnudārzu darbiniekus: 300 eiro nesanāks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas