Kāpēc visi Latvijas ģimenes ārsti nepotē pret Covid-19?

tautaruna.lv 13.marts 2021, 15:30
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kāpēc ne visi ģimenes ārsti Latvijā vēlas veikt vakcināciju pret Covi-19.

Sarmīte Veida norāda, ka joprojām daudzi ģimenes ārsti atturās no cilvēku potēšanas pret Covid-19. Viņa atklāj, ka ģimenes ārsti izvērtē, vai viņiem ir pietiekami resursi, piemēram, cilvēkresursi, telpas, lai veiktu iedzīvotāju vakcināciju.

"Šī vakcīna atšķiras no pārējām vakcīnām tādā ziņā, ka [...] pacientam ir pēc vakcīnas jāatrodas atsevišķā telpā un viņu jāuzrauga vismaz 10, 15 minūtes, vai kāda reakcija neparādās," pauž Veide.

Viņa norāda, ka citas vakcīnas, piemēram pret gripu, ir gadiem pārbaudītas un zināmas ārstiem, turklāt neprasa tik lielus piesardzības pasākumus.

Kā ziņots, pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes joprojām kavējas un ir salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas