Covid-19: Latvijas eksprezidenti atklāj, vai pēc vakcīnas bijušas blaknes

tautaruna.lv 8.marts 2021, 12:44
 
F64
Neviens no bijušajiem valsts prezidentiem pēc pirmās "AstraZeneca" vakcīnas saņemšanas nekādas ievērojamas blaknes nav izjutis, Oditas Krenbergas materiālā LTV atzina eksprezidenti.

“Man teica, ka varētu cilvēks justies saguris. Tad izbaudīju šo aizbildinājumu, lai pavadītu vienu dienu gultā, lasot mierīgi un nepiedaloties nekādās “Zoom” konferencēs. Man uznāca lēkme locītavu sāpēm, bet man tādas uznāk pirms sniegputeņiem arī. Tā kā es nevaru teikt, ka tas ir tieši saistīts ar to poti,” sacīja Vaira Vīķe-Freiberga.

Eksprezidents Andris Bērziņš norādīja - par vakcīnas ietekmi nekas nav liecinājis. Turpinājis saimniecības darbus savās lauku mājās un juties kā pēc jebkuras citas potes.

Raimondam Vējonim vienīgā blakne bijis sāpīgums injekcijas vietā apmēram divas dienas.

Bet tas nav radījis nekādus šķēršļus turpināt iesāktos darbus ierastajā režīmā.

Labi jūtas arī Guntis Ulmanis. Nekādu negatīvu reakciju pēc vakcīnas saņemšanas nav bijis.

Līdzīgi arī Valdis Zatlers atzina - nekādas izmaiņas vakcinācija nav radījusi: “Jūtos labi. Man ir prieks, ka es esmu viens no tiem, kurš rada šo pūļa imunitāti, kas neizbēgami būs jāsasniedz, lai atgrieztos dzīvē, kas mums ir daudz patīkamāka nekā šodien.”

Kā vēstīts 11.februārī, pret Covid-19 sāka vakcinēt eksprezidentus un valsts augstākās amatpersonas, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu.

Kā iepriekš pavēstīja Vakcinācijas projekta birojā, nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja brīvprātīgi vakcinēties, esot stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas