Ko darīt, ja ģimenes ārsts nepotē pret Covid-19? Skaidro speciāliste

tautaruna.lv 4.marts 2021, 11:43
 
Reuters/Scanpix/Leta
Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" skaidrojusi, ko darīt, ja ģimenes ārsts neveic vakcināciju pret Covid-19.

Stazda skaidro, ka šobrīd vairāk nekā puse Latvijas ģimenes ārstu neveic vakcinācijas pakalpojumus, jo viņiem nav noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu.

Viņa atklāj, ka tiem iedzīvotājiem, kuriem ģimenes ārsts vakcināciju neveic, pēc pieteikšanās vakcīnai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 prioritārā kārtībā sūtīs īsziņas ar uzaicinājumu, kurā norādīta ārstniecības iestāde, kurā iespējams vakcīnu pret Covid-19 saņemt.

"Ir arī ļoti atsaucīgi ģimenes ārsti, kuri, jā - paši nevakcinē, bet veic arī tādu darbību, ka viņiem ir noslēgti līgumi ar citām vakcinācijas iestādēm, piemēram, citām vakcīnām kā (pret) gripu, un šie ģimenes ārsti var arī šos sarakstus nodot vakcinācijas iestādēm," norāda speciāliste.

Jau vēstīts, ka līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmis 52 501 cilvēks, bet abas devas - 17 690 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši nepilni 2,8% iedzīvotāju, bet abas - 0,93%.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes joprojām kavējas un ir salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas