"Vai nav par traku?" Pavļuts atbild kritikai par vakcīnu trūkumu Latvijā

tautaruna.lv 4.marts 2021, 10:45
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Veselības ministra Daniela Pavļuta uzmanību pievērsis kāds ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter, kur Latvijas iedzīvotāja kritizē vakcinācijas procesu (runa ir par Covid-19 vakcīnām) valstī.

"Izsmiekls - vakcīnu nav, bet Vakcinācijas birojs visā nopietnībā medijos salicis reklāmas, aicinot seniorus vakcinēties. Kāpēc cilvēkus tracināt un radīt vēl lielāku haosu? Tiešām šī ir atbildīga un saprātīga komunikācija, par kuru mēs maksājam," raksta Twitter lietotāja, jautājumu adresējot Pavļutam.

Tikmēr Pavļuts nepiekrīt izteiktajai kritikai. Ministrs pauž, ka vakcīnu kravas Latvija saņem katru nedēļu.

"Es saprotu, ka ir grūts laiks un gribas paust izjūtas ar piesātinātiem vārsiem. Bet vai nav par traku? Vakcīnas pienāks arvien vairāk, ja līdz šodienai 2 mēnešos saņemti 95k, tad atlikušajā martā vien jābūt vēl 140k, aprīlī vēl vairāk. Kravas ir katru nedēļu. Ja mūsu sarakstos, kad lielākas kravas pienāks, nebūs vakcinēties gatavu senioru un vakcinācija sabremzēsies, kādus epitetus mūsu virzienā gaidīt tad? Visiem drusku jānomierinās. Mēs darām savu darbu, lai kā mūs strostētu un kauninātu," pauž Pavļuts.

Tikmēr arī citi Twitter lietotāji kritizē valdību par skaidras komunikācijas trūkumu.

"Atbildīga komunikācija, īpaši par nodokļu maksātāju naudu, godīgi skaidro situāciju, nevis nedomājot medijos iestumj iepriekš sacerētas, bet realitātei neatbilstošas reklāmas. Patlaban senioru masveida vakcinācija notiek tikai valdības un biroja iztēlē, ne realitātē," teikts kādā komentārā.

Vēl kāds raksta: "Pirms dažām dienām Vakcinācijas birojs komunicēja, ka vakcīnu nav, jo AstaZeneca nogrieza piegādes. Tā taisnojās par iespējamo vakcīnu "gaidīšanu plauktā". Šodien piegādes jau dāsnas! Saprotu, darbs grūts. Bet jums tur tiešām normāla PR cilvēka nav, lai līdzsvarotu komunikāciju?"

"Tikmēr biroja vadītāja saka, ka marts būs ļoti izaicinošs vakcīnu trūkuma dēļ. Kam lai tic?" teikts vēl kādā komentārā.

Tikmēr, kā vēstīts, trešdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 3550 cilvēki, bet otro - 152, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 3702 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kopumā Latvijā pirmo poti pret Covid-19 tādējādi ir saņēmuši vairāk nekā 52 000 cilvēku. Sākotnējos vakcinācijas plānos aptuveni šādu vakcinēto skaitu jau gada pirmajā ceturksnī bija iecerēts sasniegt nedēļā, tomēr nepietiekamās vakcīnu pieejamības dēļ tas prasījis vairāk nekā divus mēnešus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas