VIDEO: Ejot ledum, Ogres upē novēro iespaidīgu ainu

tautaruna.lv 4.marts 2021, 8:44
 
Kaspars Krafts/F64
Šobrīd Latvijas upēs notiek ledus iešana, kas daudzviet radījusi arī ledus sastrēgumus un plūdu draudus. Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis dalījies ar video no Ogres upes, kur ūdens straume izveidojusi ceļu caur ledus sastrēgumu.

Kā norāda Bricis, trešdienas, 3. marta, vakarā Ogrē sakustējušās iespaidīgas ledus masas.

"Jau vairākas dienas Ogres upē pie Ogres pilsētas izveidojies ledus sastrēgums, tas bija stabils, ūdens straume caur to bija izskalojusi ceļu uz Daugavu, tādēļ ūdens līmenis vairs nekāpa. Trešdienas vakarā no Ogres augšteces nākošas ledus masas sakustināja sastrēgumu un tas strauji sāka plūst uz Daugavu, tomēr apstājās starp Loka tiltu un Dzelzceļa tiltu, jo pie ietekas Daugavā Ogri joprojām klāj bieza, nekustīga leds kārta un pamatīgs ledus ir arī Daugavā. Šīs ledus kustības dēļ īslaicīgi, bet strauji kāpa ūdens līmenis par pus metru, taču drīz pēc tam atkal nokritās," pie video raksta Bricis.

Viņš arī skaidro, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs satraucas, ka ledus, iestrēgstot no jauna, būtiski cels ūdens līmeni, tāpēc izplatīja oranžo brīdinājumu.

"Latvijas vides, ģeoloģijas un metereoloģijas ventrs" (LVĢMC) informē, ka trešdien plkst.19.30 novērojumu stacijā "Ogre" ūdens līmenis bija sasniedzis 137 centimetrus virs novērojumu stacijas "0" atzīmes jeb 21,43 metrus Latvijas normālā augstuma sistēmā (LAS). Savukārt īsi pirms plkst.20 ūdens līmenis sāka strauji paaugstināties. Gaidāms, ka tuvākajās stundās tas turpinās paaugstināties.

LVĢMC norāda, Ogrē ledus bija arī pie Lielpēčiem, kur ūdens līmenis strauji nokritās. Tāpat ledus gājis Ogrē pie Dārziņiem, kur ūdens līmenis dažu minūšu laikā paaugstinājās par aptuveni 50 centimetriem. Šajā vietā ūdens līmeņa paaugstināšanās turpināsies un zemākās Dārziņu vietas var applūst.
Ogres lejtece no līkā tilta līdz Daugavai vēl klāta ar ledus segu.

Oranžā brīdinājuma lakā iedzīvotājiem pastāv arī evakuācijas risks. Cilvēki tiek aicināti neapmeklēt plūdu apdraudētās teritorijas un nepārvietoties tajās.

Jau vēstīts, ka iespaidīgs ledus sastrēgums bija izveidojies arī Jelgavā pie Lielupes tilta Driksas upē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas