Rīgā pazūd sabiedriskā transporta pieturas; kas notiek?

tautaruna.lv 4.marts 2021, 13:09
 
Dāvis Ūlands/F64
Gandrīz detektīvstāsts. Tas sākās ar kāda rīdzinieka zvanu - Ķengaragā pazudusi sabiedriskā transporta pietura. Šī stāsta atšķetināšana prasīja vairākas dienas. Bet tagad ir skaidrs, ka tuvākajā nākotnē galvaspilsēta var zaudēt simtiem transporta pieturu, ziņo raidorganizācija LTV7. No Rušonu ielas pieturas palikušas tikai pēdas. Pēc vietējo iedzīvotāju teiktā, tā tika demontēta ļoti ātri, 24 stundu laikā.

"Rīgas satiksme" LTV7 izteicās vienkārši: viņi nezina, kur palikušas pieturas, nepārvalda tās. Nākamā struktūra ir Rīgas pilsētas Būvvalde. Tās pārstāvis Edgars Butāns sacīja:

"Šīs konkrētās pieturas ir JCDecaux īpašums. Tās tika uzstādītas 2000. gadu sākumā. Pieturām beidzās atļauja uzstādīt reklāmas. Un, kā es saprotu, tāpēc īapšnieks nolēma demontēt pieturvietas. Bet, lai likumīgi demontētu pieturvietas, ir jāvienojas ar būvvaldi, jāsaskaņo attiecīgie dokumenti. Šādu dokumentu nav, tāpēc pagaidām citu pieturu demontāža ir pārtraukta.

Šim uzņēmumam pieder aptuveni seši simti pieturvietu visā Rīgā.

Uzņēmums tās izveidoja un uztur par saviem līdzekļiem. Un par to uz tām izvieto reklāmas, maksā nodokļus. Uzņēmuma vadītāja Jeļena Brokāne saka, ka tas nav jautājums par atļauju izvietot reklāmu. Fakts ir tāds, ka pieturvietām ir beidzies ekspluatācijas termiņš. Un būvvalde par to esot zinājusi jau ilgu laiku:

"Visas atļaujas par pieturvietu ekspluatāciju beidzās 2016. gadā, un pēdējos 4 gadus mēs runājam ar Rīgas domi: ko mums darīt ar šīm pieturām?"

Atbilde saņemta šogad. Uzņēmumam sāka piemērot naudas sodus par reklāmu izvietošanu autobusu pieturās. Ir jau 44 administratīvie akti vairāku tūkstošu eiro vērtībā. Uzņēmums vairs negaida un tagad nojauc vecās pieturas. 20 demontētas. Priekšā vēl 80.

Pasažieriem, lai arī ne visur, sola soliņus, sacīja RD komunikāciju nodaļas pārstāve Lelde Rudzika:

"Tur, kur ir vairāk vecāka gadagājuma cilvēku, tiks uzstādīti soliņi. Tas ir pagaidu risinājums, līdz Rīgas dome izlems, kā atjaunot pieturas."

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas