Valkas mērs: Daudz ko esam iznīcinājuši, nepanākot Covid-19 situācijas uzlabošanos

tautaruna.lv 3.marts 2021, 14:30
 
Oksana Džadana/F64
Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis mikroblogošanas vietnē salīdzināja situāciju Covid-19 apstākļos Latvijā un Igaunijā.

"Man jautā -kā izpaužas stingrākie tirdzniecības ierobežojumi Igaunijā ? Restorānos - drīkst apkalpot ne vairāk kā 50% no vietu skaita, veikalos -atslēgts bezmaksas wi-fi un no gaiteņiem aizvākti soliņi. Bet visi strādā," rakstīja Krauklis, izrausot diskusiju Twitter lietotāju starpā.

Uz kādu norādījumu, ka Igaunijā arī Covid-19 slimnieku skaits ir lielāks nekā Latvijā, Krauklis pauda, ka slimnīcās pacientu ir mazāk, tā kā tā neesot problēma.

Uz kādu komentāru, ka drīz tā visa nebūs, Valkas mērs atbild: " Iespējams, bet tirdzniecība, pakalpojumi , ēdināšana Igaunijā nav cietuši vispār, ir stipri un spēcīgi ( jo ierobežojumu kopš rudens faktiski nav) mierīgi pārdzīvos - ja kādu laiku strādāt nevarēs. Bet Latvijā daudzus būsim iznīcinājuši, nepanākot kovid situācijas uzlabošanos."

Tikmēr jāpiebilst, ka Igaunijā noteikti jauni ierobežojumi cīņā ar Covid-19. Tostarp, sabiedriskās ēdināšanas iestādēs klienti ēst un dzert klātienē drīkstēs tikai līdz plkst. 18, pēc tam būs atļauts tikai pārdot ēdienus līdzņemšanai vai veikt piegādes pēc pasūtījuma. Drīkstēs būt aizņemti ne vairāk nekā 50% no paredzētā vietu skaita.

Interešu un sporta nodarbību jomā telpās būs atļauti tikai individuālie treniņi, bet nodarbībās ārā grupā nedrīkstēs būt vairāk par desmit cilvēkiem.

Valdība arī nolēma nenoteikt ierobežojumus tirdzniecības centros, jo to īpašnieki apsolījuši paši veikt pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai. Starp šiem pasākumiem ir bezvadu interneta atslēgšana, apsargu skaita palielināšana, lai uzlabotu ierobežojumu ievērošanas kontroli, atteikšanās no degustācijām un citiem pasākumiem, kuros nepieciešams noņemt masku, kā arī soliņu aizvākšana, lai cilvēki uz tiem nesēdētu.

Jaunie ierobežojumi būs spēkā līdz marta beigām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas