Cipule komentē Perevoščikova pareģojumus

tautaruna.lv 3.marts 2021, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule mirkoblogošanas vietnē Twitter, komentējot SPKC pārstāvja Jurija Perevoščikova prognozi par aprīļa sākumā prognozēto stacionāros esošo Covid-19 pacientu skaitu, pauž, ka ir visas iespējas apsteigt epidemiologu scenārijus.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā prognozētais stacionāros esošo Covid-19 pacientu skaits, ja Covid-19 gadījumu skaita dinamikas tendence būs analoga Igaunijas situācijai, varētu būt aptuveni 1704, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) valdības sēdē sniegtā prognoze.

Kā sēdē skaidroja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs, centrs modelējis dažādus situācijas attīstības scenārijus. Viens no tiem, kam par pamatu ņemta Igaunijas situācija, kur patlaban notiek saslimstības pieaugums, paredz, ka līdz aprīļa sākumam stacionēto pacientu skaits pie vidējā scenārija būtu 1704, pie minimālā - 1500, bet pie maksimālā - 1909.

Savukārt modelējot stacionēto skaitu un par pamatu ņemot Lielbritānijas situāciju pērn decembrī, kad pēc ierobežojumu mīkstināšanas notika straujš saslimstības pieaugums, SPKC prognozē, ka aprīļa sākumā pie vidēja attīstības scenārija stacionāros varētu ārstēties kopumā 2017 pacienti. Pie zemāka izplatības scenārija stacionēto skaits aprīļa beigās varētu būt 1775, bet pie maksimālā izplatības scenārija - 2259.

Kāda Twitter lietotāja Perevoščikova "pareģojumus" nosauca par apokaliptiskiem viņas psihei, taču, ņemot vērā, ka ar tiem vietnē dalījusies Cipule, tie laikam nopietni ņemami vērā.

"Pareģojumi var nepiepildīties! Daudz kas būs atkarīgs no mums visiem un katra! Ir visas iespējas apsteigt epidemiologu scenārijus," izteicās Cipule.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Twitter lietotāji pauž, ka, neatkarīgi no situācijas, epidemiologiem nevajadzētu izvēlēties "iebiedēšanas taktiku". Tāpat daļa arī netic "baisajiem scenārijiem".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas