Latvijas ārsts: Izraēlas statistika parāda, ka vakcinētie ar Covid-19 neslimo smagā formā

tautaruna.lv 3.marts 2021, 15:12
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsts Kārlis Rācenis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" paudis, ka Izraēlas valsts pieredze parāda, ka cilvēki, kuri saņēmuši Covid-19 vakcīnu, neslimo ar šo slimību smagā formā.

Rācenis norāda, ka šobrīd, viņa pieredze rāda, ka stacionārā nav bijuši Covid-19 pacienti, kuri iepriekš saņēmuši poti.

Ārsts uzsver, ka vakcinācijas mērķis ir pasargāt cilvēkus no iespējas pēc inficēšanās nokļūt slimnīcā.

"Izraēla ir tā valsts, kur šobrīd ir visvairāk iedzīvotāji vakcinēti, ja mēs skatāmies procentuāli pret iedzīvotāju skaitu. Tur ir ļoti labi dati, kas parāda, ka tie cilvēki, kuri ir vakcinēti, praktiski vispār neslimo ar vidēji smagām un smagām formām, kuras prasa cilvēka ārstēšanos stacionāros," atklāj Rācenis.

Viņš atgādina, ka vakcīna 100% neizslēdz saslimšanas risku, to nenodrošina neviena vakcīna. Tomēr inficēšanās risks samazinās, tāpat, kā šobrīd liecina dati, vakcīna palīdz pārslimot Covid-19 daudz vieglākā formā.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes joprojām kavējas un ir salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas