VIDEO: Jelgavā uz upes izveidojies pamatīgs ledus aizsprosts

tautaruna.lv 2.marts 2021, 11:00
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Jelgavas pilsētas profilā sociālajā vietnē Youtube iespējams vērot tiešraidi no Lielupes tilta pār Driksas upi, kur izveidojies pamatīgs ledus aizsprosts.

Kā ziņots, atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajai informācijai nedēļas nogalē Latvijas upēs sākusies ledus iešana.

Šobrīd soctīklos vērojams, ka ledus iešanas laikā Driksas upē izveidojies pamatīgs ledus aizsprosts.

Profils "Meteo Latvia" mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar video, kurā paatrinājumā redzams, kā izveidojies ledus aizsprosts.

Teju visās Zemgales upēs ūdens līmenis iepriekšējā nedēļas nogalē paaugstinājies par vairāk nekā metru, sācies arī straujš kāpums Lielupē augšpus Jelgavas. Pie Staļģenes un Mežotnes ūdens līmenis Lielupē pakāpies par vairāk nekā metru. Vietām sāk applūst zemākās palienes.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē ledus iešana Gaujā nodarījusi postījumus Līgatnes apkārtnē. Kā sociālajā tīklā atklāj meteorologs Toms Bricis, palu lielā straume un ledus iešana postu atnesusi pārceltuvei Gaujā pie Līgatnes. Upe norāvusi pārceltuvi no piestātnes un aiznesusi pārdesmit metrus lejup pa straumi.
Kā ziņots, šonedēļ ūdens līmenis pārsvarā pazemināsies, tā paaugstināšanās vēl turpināsies galvenokārt Daugavā, Aiviekstē, Gaujā, Lielupē, kā arī Misas, Abavas un Ventas lejtecē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:25

Jaunākās diskusijas