Šķīrušies vecāki cīnās par 500 eiro pabalstu; piesaista pat advokātus

tautaruna.lv 26.februāris 2021, 15:32
 
f64.lv, Oksana Džadana
Vairāki advokāti saņēmuši lūgumus pēc padoma, kā šķirtajās ģimenēs risināt strīdu par Covid-19 atbalsta 500 eiro sadali un vai šī nauda var aizstāt uzturlīdzekļu maksāšanu, jo atsevišķos gadījumos esot jau pamats vērsties tiesā, bet vairāku pašvaldību sociālie dienesti sākuši izglītot nelabvēlīgās ģimenes par to, kā pabalstu lietderīgāk izmantot savu bērnu interesēs, vēstīja TV3 Ziņas.
Covid-19 atbalstu saņems tas vecāks, kuram noformēts bērna kopšanas vai ģimenes valsts pabalsts.
Tikmēr vairākās šķirtajās ģimenēs jau ir sākusies cīņa starp pieaugušajiem, kā sadalīt Covid-19 pabalstu 500 eiro apmērā, ja bērnu pārmaiņus audzina abi vecāki. Argumenti nonākuši tik tālu, ka iesaistīti advokāti un būšot pat tiesvedības. Ir arī situācijas, kad 500 eiro ieskaitīs tam vecākam, pie kura patiesībā bērns ikdienā nedzīvo. Tamdēļ iebildumu ceļ bērnu audzinošais vecāks. Sevišķi, ja tie ir vairāki bērni, tad par katru no tiem 500 eiro. Advokātiem arī lūdz padomus, kā rīkoties, ja šķirtas vecāks 500 eiro dēļ tagad atsakās īslaicīgi maksāt uzturlīdzekļus.

“Tagad, zinot, ka šis viens vecāks saņems no valsts tūlīt 500 eiro, parādās arguments - nu, klau, varbūt tad es tev tagad nemaksāju 2,5 mēnešus. Šie 500 eiro tad ir nevis kā papildu bonuss, bet kļūst par uzturlīdzekļu aizvietotāju, kas nav pareizi. 500 eiro lielās kompensācijas mērķis bija ģimenes finansiālā stāvokļa papildu uzlabošana,” pauda zvērināta advokāte Dana Rone.

Par pabalstu izmaksu atbildīgā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra nevar iesaistīties strīdu risināšanā par 500 eiro sadalīšanu uz abiem vecākiem. Šķirtajām ģimenēm vienīgais variants - pieaugušie paši savā starpā vienojas un naudu sadala vai vēršas tiesā. “Pilnīgi noteikti būs ģimenes, kas nespēj savā starpā vienoties. Naudas summa ir pietiekami liela, lai par to uzsāktu tiesas procesu, vai par naudas atmaksu vai arī, ja pāris mēnešus nebūs samaksāti uzturlīdzekļi, tad par uzturlīdzekļu parādu piedziņu,” teica zvērināta advokāte Dana Rone.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas