"Tas ir pilnīgs bardaks!"; skaistumkopšanas saloni Latvijā gatavojas pieņemt klientus

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 13:48
 
Kaspars Krafts/F64
Pēc divu mēnešu dīkstāves pirmdien, 1. martā, darbu varēs atsākt frizieri, manikīri un pedikīri, kā arī podologi, kas ir gandarīti par iespēju atgriezties darbā un pēc kuru pakalpojumiem veidojas arī rindas, vēstīja TV3 Ziņas.

Skaistumkopšanas salonu īpašnieki slauka putekļus, kas sakrājušies divu mēnešu dīkstāves laikā un cenšas paspēt ieviest visus nepieciešamos drošības pasākumus, lai pirmdien varētu vērt durvis klientiem.

“Termometrs ir nopirkts, dezinfekcijas līdzekļus nopirku šorīt, vairāk par tām aizsargbarjerām tas mani uztrauc. Nezinu, vai mēs paspēsim līdz pirmdienai visu izdarīt - atvērties, bet nu mēģināšu to visu izdarīt,” saka frizieris, skaistumkopšanas salona ”Artbric Studio” īpašnieks Artūrs Bricis.

Artūra skaistumkopšanas salona platība ir 63 kvadrātmetri. Lai ievērotu visas nepieciešamās drošības prasības, tostarp nepieciešamību nodrošināt vienam klientam 25 kvadrātmetru platību, darbu varēs atsākt tikai divi salona frizieri un manikīre. Cilvēku interese par pakalpojumiem ir lielāka, nekā uzņēmēji vienlaikus var uzņemt pēc noteiktajiem drošības pasākumiem.

“Tas vairs nav pieraksts, tas ir pilnīgs bardaks. Mēģināsim pieņemt visus, strādāsim pa naktīm, darba laiks vairs nav kā darba laiks, vienkārši, cik vien var pastrādāt,” norāda Bricis.

Lai gan ziņa par darba atsākšanu pakalpojumu sniedzējus ir iepriecinājusi, joprojām ir daudz neskaidrību.

“Regulas vēl nav gatavas, un tās nav publicējamas. Tas nozīmē, ka vēl paies laiks, kamēr tas tiks izstrādāts un izsludināts. Es ļoti ceru, ka tas nenotiks svētdienas vakarā un netiks izdomāta kaut kāda pārpasaulīga lieta saistībā ar mūsu atvēršanu, jo mums pirmdien astoņos ir pirmie viesi. Telefons zvanīja nepārtraukti, un cilvēki sajūsmas saucieniem gavilēja, es nepārspīlēju, teica, ka nākšot ar šampaniešiem un tortēm, es teicu tortes - nekādā ziņā,” norāda skaistumkopšanas salona “BB Binnija” īpašniece Binnija Ārberga.

Arī Binnijas skaistumkopšanas salona kvadratūra ļauj vienlaikus strādāt diviem meistariem. Sagādāts arī viss nepieciešamais epidemioloģisko drošības prasību ievērošanai. Darbs tikšot organizēts maiņās - tā, lai neviens no darbiniekiem nepaliek bez darba.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas