Ērglis: Teorētiski vakcīnas pasargā arī pret jauno Covid-19 mutāciju

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 9:43
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kardiologs, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Andrejs Ērglis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs" apgalvo, ka teorētiski vakcīnas pasargā arī pret jauno Covid-19 mutāciju.
"Teorētiski, visticamāk šīs vakcīnas noteikti pasargās arī no šiem vīrusiem, tāpēc, ka vīrusa mutācija pēc būtības (...), lai viņa būtu totāli atšķirīga, viņai jāizmainās par 15%, 20%. Bet lielākoties viņa tā neizmainās. Faktiski viņa daudz mazāk izmainās," pauž Ērglis.

Viņš uzskata, ka visā pasaulē jaunā vīrusa paveida kontekstā liela nozīme ir tieši politikajām interesēm.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā no 96 sekvenētajiem Covid-19 gadījumu paraugiem 8% gadījumu atklāts Lielbritānijas paveids.

Tikmēr gada sestajā nedēļā - no 8. līdz 14.februārim - atrasto Lielbritānijas paveida gadījumu īpatsvars bija 3,1%, bet vēl nedēļu pirms tam - februāra pirmajā nedēļā - 1%.

Vietējas transmisijas šī paveida gadījumi atklāti Daugavpilī, Rēzeknē, Dobeles novadā un divi Rīgā.

No visiem līdz šim atklātajiem gadījumiem septiņi ir ievestie, bet pieci ir vietējie.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdība sēdē pauda, ka, saskaņā ar viņa aprēķiniem, jau aprīļa sākumā britu Covid-19 paveids būs prevalējošs, uzsverot, ka minētā vīrusa mutācija ir krietni lipīgāka.

Jau ziņots, ka SPKC iepriekš uzsvēra, ka jaunais Covid-19 variants, kas ir konstatēts Lielbritānijā, pēc slimības smaguma norises neatšķiras no esošā, bet tā atšķirība ir augstāks lipīgums, proti, jaunais Covid-19 paveids nav bīstamāks par esošo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas