VIDEO: Valkā pasažieru autobusam nāks braukt pa briesmīgu ceļu

tautaruna.lv 24.februāris 2021, 17:08
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Internetā publcēts video, kurā redzams, cik gluži vai ekstrēmos apstākļos nācāsbraukt kādam autobusa šoferim Valkas pusē.

Kā raksta portāls "iauto.lv", 3. februārī satiksmes autobusa šoferim nācās likt lietā visu savu pieredzi, lai izbrauktu 250 km garo, ledus klāto maršrutu Valkas pusē.

Tikmēr, kā informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi", šodien uz vietējiem ceļiem apledojuma dēļ Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē ir ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Daudzviet apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenie ceļa posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 52 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Lietus un atkušņa laikā pretslīdes apstrādei ir īslaicīgs efekts. Sala laikā kaisīto smilti no ceļa noskalo ūdens. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ziemā piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas. Savukārt naktī un rīta stundās, kad temperatūra noslīd zem nulles, izkusušais sniegs atkal sasalst un veidojas apledojums.

Šādos laika apstākļos autobraucēji aicināti būt īpaši piesardzīgi, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:20

Jaunākās diskusijas