Cipule: Vakcinācijas ātrums zaudēs jaunajam paveidam [precizēta]

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 7:00
 
Oksana Džadana/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi viedokli par ierobežojumiem jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai, norādot, ka jaunais vīrusa paveids var izplatīties ļoti strauji un vakcinācijas ātrums šobrīd to neapsteigs.

Cipule norāda, ka Igaunijas straujā saslimstības augšupeja spilgti parāda,kas notiek, "ja sabiedrība vīrusu neuztver nopietni".

"Esam aizmirsuši, ar kādu mērķi top ierobežojumi visur pasaulē. Ja sabiedrība apzinātos rīcības modeļus bez ierobežojumiem,vīruss neizplatītos, un ierobežojumi nebūtu vajadzīgi!" - pauž Cipule.

Tāpat viņa norāda, ka pieredze un pētījumi rāda, ka tiklīdz ierobežojumi tiek mazināti, vīruss izplatās ar dubultu jaudu.

"Diemžēl vakcinācijas ātrums un jauda, kas ir zināma alternatīva ierobežojumiem, visā Eiropā sacensībā ar B1.1.7. zaudēs. Ar to ir jārēķinās.Tam ir jāgatavojas," raksta NMPD direktore.

Jau vēstīts, ka iepriekš Cipule soctīklos paudusi, ka trešais Covid-19 uzliesmojuma vilnis ir sagaidāms divu līdz četru nedēļu laikā, kā rezultātā Lieldienās slimnīcu noslodze varētu būt divas reizes augstāka nekā Ziemassvētkos.

Kā vēstīts, NMPD Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga otrdien valdības sēdē pavēstīja, ka patlaban tiek pieļauts, ka Covid-19 jaunā Lielbritānijas paveida izplatības dēļ četru līdz sešu nedēļu laikā Latvijā var trīskāršosies stacionēto Covid-19 pacientu skaits.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas