Vai būs iespēja Latvijā seniorus vakcinēt mājās?

tautaruna.lv 26.februāris 2021, 15:52
 
pexels
Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentējusi, vai Latvijā būs iespēja seniorus vecuma grupā virs 80 gadiem vakcinēt mājās.

"Es domāju, ka būs," pauž Kozlovska, norādot, ka šis jautājums ir uzdots Vakcinācijas birojam, kurš to pārrunās ar pašvaldībām.

"Pašvaldības būs tās, kas mums palīdzēs nokļūt līdz šiem senioriem - 80, 85 plus, kuriem nav transporta, kas varētu nokļūt līdz ģimenes ārstu praksēm," norāda speciāliste.

Viņa pauž, ka reāli senioru vakcinēšanu mājās varētu sākt nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti. 17.februārī Vakcinācijas projekta biroja vadītāja paziņoja, ka tiek sākta senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinēšana, kas gan pagaidām vēl nav uzņēmusi apgriezienus.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes kavējas un ir nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Trešdien stājās spēkā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) apstiprinātā jauna vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanas kārtība, kas tostarp paredz, ka ģimenes ārstu praksēs saņemtie iedzīvotāju individuālie un "manavakcina.lv" reģistrētie pieteikumi vakcinācijai pret Covid-19 būs vienlīdz prioritāri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:57

Jaunākās diskusijas