"Tas ir pareizs lēmums!"; Andrejs Ēķis par 500 eiro pabalstu bērniem

tautaruna.lv 23.februāris 2021, 12:45
 
Vladislavs Proškins/F64
Producents un režisors Andrejs Ēķis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicis viedokli par vienreizējā pabalsta piešķiršanu bērnu vecākiem un pensionāriem.

"Kas tur slikts ir, ja mēs iedodam vienā grūtā brīdī visiem mūsu valsts bērniem 500 eiro?" - retoriski jautā Ēķis.

Viņš pauž, ka viņam ir "pie pakaļas" vai tas ir politisks lēmums, bet pēc viņa uzskatiem "tas ir pareizs lēmums".

Citādāk, viņaprāt, ir ar pensionāriem. "Es varu runāt, es neesmu politiķis. Ja es būtu politiķis man būtu jāsaka: "Jā, tas ir maz, tā ir cūcība. Es arī biju uz barikādēm. " Es arī biju uz barikādēm, visi bija uz barikādēm. Bet es taču saprotu, ka tev ir jābūt tajā kastītē, no kurienes kaut ko paķert," izsakās Ēķis.

Kā zināms Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vienreizēju 500 eiro atbalstu par katru bērnu izmaksās līdz 31.martam personām, kuras laika posmā no 2021.gada 1.marta līdz 6.aprīlim saņem vienu no VSAA piešķirtajiem pabalstiem - bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam, ģimenes valsts pabalstu, piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti.

Jau vēstīts, ka, lai pieteiktos vienreizējam 500 eiro pabalstam, vecākiem nav nepieciešams rakstīt iesniegumu.

"VSAA piešķirs pati bez cilvēku iesnieguma šo te atbalstu par katru bērnu," "Rīta panorāma" skaidroja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pabalstu metodikas vadības daļas vecākā eksperte Aiva Zīraka, norādot, ka pabalstu saņems tie vecāki, kuri saņem ikmēneša regulāros pabalstus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas