Dumpis par Covid-19: Latvijai jāņem piemērs no Lietuvas

tautaruna.lv 23.februāris 2021, 17:30
 
Lauris Aizupietis/F64
Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis, ka patlaban Latvijai vajadzētu skatīties, ko Covid-19 sakarā dara Lietuva.
Kā Dumpis raksta mikroblogošanas vietnē Twitter, Latvijai vajadzētu ņemt piemēru no Lietuvas nevis Igaunijas.

"Pašreizējā situācijā mums tomēr vajadzētu skatīties, ko epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai dara Lietuva, nevis Igaunija. Skaidri arī pierādās tas, ka ierobežojumi īstermiņā dod krietni lielāku efektu kā vakcinācija," raksta Dumpis.

Tikmēr komentāros cilvēki neizpratnē jautā, ko tad Lietuva dara savādāk. Vēl kāds raksta, ka ierobežojumi uzlabo situāciju tikai uz laiku.

"Par vakcinācijas atdevi nevaram spriest, bet ierobežojumi dod atdevi tikai uz to darbības laiku (īstermiņa risinājumi)! Tomēr ierobežojumi nevar būt mūžīgi, tāpēc jautājumi jāskata kompleksi, nevis tikai no epidemioloģiskā viedokļa," teikts kādā komentārā.

"Ierobežojumiem jābūt samērīgiem, citādi cenšoties mazināt intensīvās terapijas noslodzi ar "perversiem" aizliegumiem, audzējat noslodzi psihiskās veselības jomā, kura drīz vien arī sāks uzkarst," teikts vēl kādā komentārā.

Tikmēr Lietuvas Statistikas departaments pirmdien brīdinājis, ka valstī pašlaik, iespējams, sākas trešais jaunā koronavīrusa izplatības vilnis.

"Izskatās, ka esam sākuši trešo pandēmijas vilni. Lietuvas trajektorija divu pandēmijas rādītāju telpā atgriežas vecajās sliedēs, pa kurām jau esam braukuši oktobrī," teikts pirmdien izplatītajā departamenta paziņojumā.

Tajā norādīts, ka vienas diennakts laikā reģistrētu jaunu inficēšanās gadījumu skaits valstī vairs nemazinās un pozitīvo testu īpatsvars aug.

"Šī tendence turpinās jau nedēļu, bet nu vairs nerada šaubas," atzinuši statistiķi.

Pēc Statistikas departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 22.februārī Lietuvā ir 242,9.

Pozitīvo vīrusa testu īpatsvars pēdējo septiņu dienu laikā sasniedz 7,8%.

Kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā apstiprināta 194 333 cilvēkiem.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 kopumā prasījusi 3178 cilvēku dzīvības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas