Infektoloģe skaidro, vai ir plānots Latvijā vakcinēt pret Covid-19 arī bērnus

tautaruna.lv 22.februāris 2021, 10:42
 
AFP/Scanpix/Leta
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pediatre, infektoloģe Gunta Lazdāne kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentējusi iespējamo bērnu vakcinēšanu pret Covid-19 Latvijā.
"Nevienu no šobrīd pielietojamām Covid vakcīnām bērniem nelieto," atklāj Lazdāne.

Patreiz Latvijā nav plānots vakcinēt pret Covid-19 personas, kas jaunākas par 18 gadiem. Taču speciāliste norāda, ka, sākoties vispārējai sabiedrības vakcinēšanai, plāns par potes saņemšanu no 16 gadu vecuma varētu būt izskatāms.

Viņa norāda, ka ir uzsākti pētījumi un arvien vairāk tiek runāts par to, ka bērnu vakcinācija pret Covid nākotnē būs nozīmīga, bet patreiz poti pasaulē var saņemt agrākais no 16 gadiem ("Moderna" vakcīna).

Jau vēstīts, ka šonedēļ senioru vakcināciju pret Covid-19 sāks ģimenes ārsti, kuri par to noslēguši līgumus ar Nacionālo veselības dienestu (NVD).

Kopumā līdz šim Latvijā pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmuši 28 797 cilvēki, bet abas devas - 16 783 cilvēki, liecina NVD dati. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2021.gada 1.janvārī Latvijā provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 līdz šim varētu būt saņēmuši 1,52% iedzīvotāju, bet abas - 0,89% iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas