Covid-19 krīzes dēļ sieviete netiek pēc zālēm

tautaruna.lv 28.februāris 2021, 12:39
 
Oksana Džadana/F64
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), pastāstot, ka jauno ieroebžojumu dēļ aptiekās veidojas garas rindas, kuras dažādu iemeslu dēļ nav iespējams izstāvēt.
Sieviete raksta, ka aptiekā Purvciemā pie medikamentiem viņa tā arī netika, jo priekšā bija 10 cilvēku gara rinda.

"Pagājušo piektdien, dodoties pēc nepieciešamajām zālēm uz aptieku Purvciemā, pie medikamentiem tā arī netiku, jo priekšā bija 10 cilvēku gara rinda - pārsvarā ar cilvēkiem gados un māmiņām ar bērniem.

Pēc 15 minūtēm devos prom, savu kārtu laika trūkuma dēļ nesagaidījusi. Pamatīgi nosalu, bet zāles tomēr iegādājos pēcpusdienā, izstāvot rindu pie kādas citas aptiekas. Paziņas stāstīja, ka līdzīga situācija novērojuši arī Ogrē.

Saprotu, ka aptiekām jāievēro valstī noteiktie ierobežojumi, bet šobrīd, kad ārā auksts un nepatīkams, vairumam, pēc redzētā, stāvēšana garajā rindā sagādāja grūtības. Arī pati decembrī teju mēnesi nogulēju uz gultas ar smagu plaušu karsoni.

Vai tiešām cilvēkiem, lai tiktu pie zālēm, ir jāsaldējas un jāapdraud sava veselība? Arī pie pasta nodaļām un lielveikaliem rindas tikpat garas, taču esmu dzirdējusi, ka lielākā daļa farmaceitu jau ir vakcinēti, tāpēc, vai aptiekas nevarētu būtu vietas, kur pulcēšanās nosacījumus vajadzētu atvieglot? Jo ātrāk cilvēki tiktu pie zālēm, jo mazākas būtu rindas un drūzmēšanās pie tām, un mazāka iespēja saķert kādu citu kaiti vai vismaz pamatīgi nosalt!" viņa raksta.

Kā zināms, valdība 5.februārī vienojās, ka no pirmdienas, 8.februāra, pastiprinātas drošības prasības tirdzniecībā un paplašināta preču pieejamība klātienē. Papildu drošības prasības, tostarp, samazinot maksimālo pircēju skaitu tirdzniecības vietās, noteiktas veikaliem, tirdzniecības centriem ar platību 1500 kvadrātmetru un tajā esošiem vismaz pieciem tirgotājiem vai pakalpojuma sniedzējiem, kā arī prasības attiecas uz tirgiem iekštelpās.

Drošākas tirdzniecības nosacījumi tirdzniecības vietām noteikti, balstoties uz vairākiem pamatprincipiem.

Pirmkārt, visās tirdzniecības vietās jānodrošina efektīvāka apmeklētāju plūsmas kontrole un ļoti stingras fiziskās distancēšanās prasības.

Otrkārt, pastiprināta tirgotāju atbildība un pienākumi apmeklētāju plūsmas kontrolei, nosakot atbildīgo personu un ieviešot iekšējās kontroles sistēmu epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai tirdzniecības vietās vai tirdzniecības centros.

Treškārt, mārketinga aktivitāšu aizliegums, kas veicina cilvēku pulcēšanos tirdzniecības vietās.

Ceturtkārt, pastiprināta kontrole un noteikta atbildība par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:01

Jaunākās diskusijas