Viņķele pēc aiziešanas no ministra amata meklējusi psihologa palīdzību

tautaruna.lv 15.februāris 2021, 12:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Sākoties pandēmijai, ar agresiju internetā un ikdienas dzīvē sastopas ārsti, žurnālisti un policisti. Un politiķi, kas pieņem lēmumus. Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele ir bijusi katrā preses konferencē kopš marta. Atbildība. Darbs. Lēmumu pieņemšana. Pēc atkāpšanās Viņķele ar politisko karjeru "iepauzēja". Par to viņa pastāstīja raidījumam "Personīgā lieta" kanālā LTV7.
“Atnākot mājās, šķiet, ka tu slīksti. Nav sasniegta gultne, kur mēs varam piecelties un sākt peldēt uz augšu. Šī atbildības sajūta, tā ... paldies Dievam, tā mani visu laiku nemocīja, bet šī ir viena no grūtākajām lietām, kas notika šogad. Kā to izdarīt labāk, kā to izdarīt pareizi? " - Viņķele dalās atmiņās.

Bijusī ministre jau sen pārtrauca lasīt komentārus sociālajos tīklos: viņa saka, ka bija maz veselīgas kritikas. Pārsvarā apvainojumi. Viņķele ar stresu tika galā dažādos veidos: kopā ar ģimeni, draugiem, fiziskām aktivitātēm un rokdarbiem. Kādu laiku tas palīdzēja.

"Pēc demisijas prasības ... Tieši formas dēļ, kādā tas viss tika pasniegts, es sapratu, ka man jāmeklē palīdzība. Robeža jau ir sasniegta, kad varu atzīt, ka pati netieku galā. Lai paliktu vesela emocionāli un psiholoģiski, es sāku terapiju pie psihologa, ” atklāta ir Viņķele.

Viņkele atceras arī kādu jo īpaši smagu gadījumu.

“Vēl viena ļoti grūta nedēļa. Es atnāku mājās, es gribu, lai būtu miers. Nezinu, kāpēc es ieskatījos ziņojumos Facebook. Un tur bija draudi. Viens bija, lai es uzmanu savus bērnus, viņus atradīs, ar viņiem tiks galā. Un lai nedodos mājās, tas ir nedroši. Vēl viens bija drauds nošaut. Es paskatījos šī jaunā vīrieša profilu. Tas bija jauns vīrietis no Jaunsardzes. Un man kaut kā šķita - armija, ieroči ... Man likās, ka tas ir pēdējais piliens. Ir robežas, kuras es nevaru pārkāpt un ļaut sevi izsmiet,” sacīja Viņķele. Rezultāts ir krimināllieta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas