Ilze Viņķele atklāj skaudro dzīves realitāti Latvijā

tautaruna.lv 10.februāris 2021, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter komentējusi sabiedrībā izskanējušo ideju par 500 eiro pabalsta izmaksu par katru bērnu.

Kā zināms, iepriekš intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” finanšu ministrs Jānis Reirs sacīja, ka vienreizēja pabalsta ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu izmaksa nebūtu lietderīga, bet lietderīgāks būtu ikmēneša atbalsts konkrētām iedzīvotāju grupām.

“Domāju, ka lietderīgāk ir atrast nevis vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā šai kategorijai, bet ikmēneša atbalstu konkrētām grupām, kurām ir jāpalīdz,” teica finanšu ministrs.

Savukārt Viņķele raksta, ka realitāte Latvijā ir tāda, ka ir ģimenes, kas vairs nespēj samaksāt īri par mājvietu.

"Realitāte ir tāda, ka ģimenes, īpaši viena vecāka, kuras skar pandēmijas ierobežojumi, vairs nespēj samaksāt īri un komunālos. Esmu teikusi un atkārtošu - šādos apstākļos lielāks risks ir nepalīdzēt kādam, kam tas nepieciešams, nekā iedot palīdzību tam, kas bez tās var iztikt," raksta Viņķele.

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji pauž dažādus viedokļus. Kāds piekrīt Viņķelei, uzsverot, cik precīzi pateikts, kāds kritizē, rakstot, ka par to viņai bijis jādomā, esot vēl ministres amatā, vēl kāds raksta, ka atbalsts nepieciešams visiem.

"Bet sakiet lūdzu ko darīt cilvēkam kas dzīvo viens/a un nevar samaksāt par komunālajiem un īri? Es saku ja atbalstam, atbalstam visus!!!!" teikts kādā komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas