Dumpis atklāj, kāpēc Latvijā ierobežojumi nestrādā

Viktorija Gabrjuna 4.februāris 2021, 9:59
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis, balstoties uz uz piemēru par Dāniju, atklājis, kāpēc Latvijā Covid-19 dēļ ieviestie ierobežojumi nestrādā.

Kā zināms, Latvijā ieviesti stingri ierobežojumi ar mērķi mazināt cilvēku savstarpējos kontaktus, lai mazinātu Covid-19 izplatību. Taču zināms, arī ka inficēšanās ar vīrusu krasi nesamazinās.

Kā mikroblogošanas vietnē min Dumpis, arī, piemēram, Dānijā ieviesti dažādi ierobežojumi, taču tie strādā.

Kā raksta Dumpis, tam ir viens iemesls, proti, dāņi ir vēl lielākā mērā samazinājuši kontaktēšanos savā starpā.

Kā ziņots, otrdien Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē panākta vienošanās ārkārtējo situāciju Latvijā pagarināt līdz 6.aprīlim, mediju pārstāvjus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija tika izsludināta 2020.gada 9.novembrī. Ārkārtējās situācijas laikā ir noteikta virkne ierobežojumu.

Premjers informēja, ka valdība otrdien konceptuāli vienojusies izmainīt drošības pasākumus tā, lai tie būtu efektīvāki un saprotamāki. Otrdien tika lemts par ierobežojumiem trīs jomās - tirdzniecībā, ceļošanā un izglītībā.

Pēc Kariņa teiktā, tirdzniecības jomā iecerēts pāriet uz "drošu tirdzniecības" modeli, kas paredzēs stingrāk kontrolēt klientu skaitu veikalos, kā arī policijai būs iespējams lemt par veikala slēgšanu, ja tiks konstatēti drošības prasību pārkāpumi. Tāpat iecerēts pakāpeniski atteikties no ārkārtējās situācijas laikā iegādājamo preču sarakstiem.

Kariņš arī informēja, ka Latvijā tiks ierobežota ieceļošana no Lielbritānijas, Portugāles un Īrijas, kurās ir konstatēts jaunais, daudz lipīgākais Covid-19 paveids.

Savukārt izglītības jomā iecerēts atgriezties pie drošām mācībām klātienē. Kariņš sacīja, ka sākotnēji mācības klātienē varētu atsākt 1.un 2.klases skolēni, ievērojot kombinētus epidemioloģiskās drošības prasības, tostarp sejas masku valkāšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas