Covid-19 upura meita: Plaušas bija pilnas ar caurumiem

Lelde Veinberga 4.februāris 2021, 18:33
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Ar atklātu stāstu par to kādu traģēdiju ģimenē izraisīja jaunā koronavīrusa Covid-19 infekcija, dalījusies kāda Anglijas iedzīvotāja. Viņa aicina līdzcilvēkus izturēties nopietni pret šo slimību, vēsta britu "Metro".
Eimijas tēvs, 50 gadus vecs vīrietis, zaudēja cīņu ar Covid-19 Veikfīldas slimnīcā Lielbritānijā. Ar Covid-19 pērnā gada novembrī inficējās vairāki ģimenes locekļi, taču kamēr pārēji izveseļojās, Eimijas tēva stāvoklis pasliktinājās.
Vīrietis tika nogādāts slimnīcā un sāka atlabt, tādēļ ārsti ļāva atgriezties mājās, taču pēc 10 dienām situācija mainījās un tēvs atkal nonāca slimnīcā. Covid-19 infekcija bija sabojājusi vīrieša plaušas, atstājot tās pilnas ar caurumiem un nogalinot viņu 7 nedēļas pēc vīrusa atklāšanas.
Pēdējā telefonsaruna jaunajai sievietei ar tēti bija vien pusminūti gara pirms viņš tika pievienots plaušu ventilatoram. "Viņš tvērās pēc elpas un raudāja, un arī es raudāju. Es teicu: es tevi tik ļoti mīlu, lūdzu, cīnies. Un viņš apsolīja, ka cīnīsies. Tas mani pilnībā traumēja. Tā bija pēdējā reize, kad es ar tēti runāju," atklāj meita.
Meita apgalvo, ka tēvs bija veselīgs pusmūža vīrietis, kurš sekoja līdz valstī noteiktajiem nosacījumiem, taču bija spiests doties uz darbu.
Sieviete šo vīrusu salīdzina ar krievu ruleti un aicina līdzcilvēkus ievērot mājsēdi, lai pasargātu savus mīļos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas