Pēc Covid-19 testa cilvēki dodas uz veikalu un kāpj autobusā

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 7:00
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Ko dara cilvēki pēc tam, kad ir uztaisījuši Covid-19 testu? Izrādās – kāpj autobusā, iet aptiekā, pērk kafiju un veikalā apčamda banānus. To novēroja LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens”.

“Aizliegtais paņēmiens” nolēma pasekot līdzi cilvēkiem, kuri tikko veikuši Covid-19 testu. Šim nolūkam izvēlēts testa nodošanas punkts Rīgā, līdzās tirdzniecības centram “Alfa”, netālu no kura ir gan veikals, gan arī sabiedriskā transporta pieturvietas.

Vairāki cilvēki uzreiz pēc testa devušies uz līdzās esošo veikalu, kāda sieviete devās arī uz aptieku. Bet kādam vīrietim uzreiz pēc testa sakārojās kafiju avīžu bodītē, kādam citam vajadzīgs e-talons.

“Aizliegtā paņēmiena” novēroto apliecināja arī pārdevēja: “Nāk viņi arī runāties tuvu, tuvu. Un paprasa, kur var nodot analīzes. Ar tādiem var saskarties.”

Bet kāds cits no analīžu punkta devās uz pārtikas veikalu, kur, protams, arī dārzeņi un augļi veikalā jāaptausta.

Tāpat cilvēki pēc testa nodošanas kāpuši sabiedriskotajā transportā un taksometrā, liecina LTV raidījuma novērojumi.

No vienas puses, nevar apgalvot, ka šie cilvēki ir infekciozi, jo testa nodošanas iemesli var būt pat formāli, bet nevar arī droši zināt, ka neviens no viņiem nav infekciozs. Vienlaikus Ilze Arāja no SPKC pastāstīja, ka

80-85% gadījumu cilvēkiem, kuri dodas uz Covid-19 testa punktu, ir vīrusa simptomi.

“Tātad viņš jau zina, piemēram, ka viņš ir ticies ar kādu, kuram ir simptomi. Tātad viņam jau tas risks ir lielāks, viņš pie sevis tos riskus izvērtē,” norādīja Arāja.

“Aizliegtais paņēmiens” pamanīja kādu no Covid-19 testēšanas punkta iznākušu kungu, kura veselības stāvoklis likās pat ļoti bīstams un kurš steidza iekāpt sabiedriskajā transportā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:33

Jaunākās diskusijas