"Tās ir ciešanas, ne dzīve"; sieviete vairāk nekā gadu cīnās ar Covid-19 sekām

tautaruna.lv 28.janvāris 2021, 16:46
 
SWNS/SCANPIX/LETA
Kāda Lielbritānijas iedzīvotāja uzskata, ka viņa izjūt jaunā koronavīrusa Covid-19 infekcijas sekas vēl vairāk nekā gadu pēc tā izslimošanas. Viņa savu ikdienu pavada "izdzīvojot nevis dzīvojot", stāsta britu tabloīds "Mirror".

53 gadus vecā Nikola Kimberlija no Kotsvoldas Anglijā atklāj, ka pēc saslimšanas ar koronavīrusu 2019. gada nogalē, viņa joprojām izjūt vīrusa sekas un viņas ķermenis ir novārdzis.

Nikola izjuta vīrusa simptomus Ziemassvētkos, pēc atgriešanās no brīvdienās Karību jūras reģionā, kad lidostā bija kopā ar ķīniešu tūristiem no Uhaņas, ko uzskata par Covid-19 izcelšanās vietu 2019. gada nogalē.

Pēc simptomu parādīšanās, sieviete nedēļu pavadīja gultā ar paaugstinātu temperatūru, klepu, kā arī bija pazudušas garšas un smaržas maņas.

Nikola tiek uzskatīta par Covid-19 pacienti, kura visilgāk izjūt vīrusa sekas Lielbritānijā - vairāk nekā gadu sieviete cenšas atgūt veselību. Viņai bija jāpamet darbs un jāpārdod māja, lai būtu par ko izdzīvot, jo strādāt viņa nav spējusi.

Nikolai joprojām nav atgriezusies garša vai smarža. Tāpat uz ādas novērojami izsitumi un vienkārši darbi, kā tējas pagatavošana vai uzkopšanas darbi viņu pamatīgi nokausē un nepieciešama pat stunda atpūtas dīvānā, lai atgūtu spēkus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas