Soctīklos diskutē par to, cik viltīgs mēdz būt Covid-19

tautaruna.lv 27.janvāris 2021, 9:44
 
F64
Mikrologošanas vietnē Twitter izveidojusies diskusija pēc tam, kad vietnes lietotājs dalījies ar stāstu par kāda ģimenes Covid-19 testa rezultātiem.
"Manai sievai bija negatīvs Covid tests, tomēr tikko saņēma pozitīvu antivielu testu," raksta Twitter lietotājs.

Tikmēr žurnālists Guntars Meluškāns, kas iepriekš sociālajos tīklos dalījās ar savu slimības gaitu, raksta, ka arī viņa ģimenē bija līdzīgs gadījums.

"Tā notiek. Mums arī ģimenes vienīgajam negatīvajam antivielas uzrādīja. Viltīgs tas Covid," viņš raksta.

Vēl kāds komentātājs raksta, ka arī saskāries ar līdzīgu gadījumu, bet cits atklāj, ka tādā gadījumā cilvēka organisms bijis saskarē ar vīrusu.

"Tas nozīmē, ka organisms ir bijis saskarē ar Covid. Paziņām līdzīgi - 2 negatīvi Covid testi un pēc kāda laika pozitīvs antivielu tests," teikts kādā komentārā.

Tikmēr, kā vēstījām, patlaban jau vairāk nekā nedēļu tiek pieredzēts lēns, bet stabils saslimstības ar Covid-19 sarukums, medijiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Tieši tādēļ, ka saslimstības samazināšanās ir lēzena, epidemiologiem esot bijis viegli izteikt prognozi, ka pie šādiem rādītājiem pēc mēneša varētu tikt sasniegts saslimstības apmērs 200 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju, kas savukārt ļautu valdībai pārskatīt esošos ierobežojumus.

Ja turpināsies pašreizējā samazinājuma tendence - 10 līdz 12 gadījumu sarukums ik dienu -, tad šo 200 gadījumu robežu varētu sasniegt no 23. līdz 28.februārim, paredz epidemiologs.

"Bet tas ir diezgan optimistisks scenārijs, jo, ja gadījumā kādā dienā vai nedēļā saslimstības samazinājuma tendence apstāsies, protams, šis laiks varētu būt ilgāks," piebilda eksperts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas