Kāpēc jūrmalniekiem nākas dzīvot ar bailēm pamest savas mājas?

tautaruna.lv 30.janvāris 2021, 16:03
 
Ilustratīvs foto / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Nomales ielas iedzīvotāji Jūrmalā ir teju izmisumā. Aiz pretējās mājas žoga dzīvo vairāki asinskāri suņi, kuri apdraud vietējo drošību, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Kā redzat, tas žogs ir diezgan augsts! Tomēr tie suņi prot pārlekt pāri, viņus pat nevajag speciāli laist ārā, paši ir iemācījušies tikt ārā. Kad tikuši brīvībā, viņi sāk skraidīt," pauž vietējā iedzīvotāja Jūlija.

Vietēji atklāj, ka vīrietim šie nemaz neesot pirmie suņi. Ir jau novēroti vismaz padsmit! Izrādās patversmes darbinieki ir pat bez maksas piedāvājuši sterilizēt dzīvniekus, bet suņu saimnieks kategoriski ir atteicies.

Iedzīvotāji pamanījuši, ka rajonā itin bieži pie stabiem izlikti paziņojumi, ka pazūdot kaķi. Vietējiem jau skaidrs - visticamāk četrkājainie draugi arī neatgriezīsies pie saimniekiem, šķērsojuši ceļu agresīvajiem suņiem. Arī Maritai nācies atvadīties no sava mīluļa.

"Pirms diviem gadiem tā bija liela traģēdija! Zem piecstāvu mājas logiem visu acu priekšā šie suņi nobeidza manu kaķi. Kaķim bija vairāk nekā 16 gadi, gandrīz kā ģimenes loceklis. Pēc pašvaldības policijas un Pārtikas veterinārā dienesta domām, man bija šis asiņainais slaktiņš jāparedz un jāiefilmē, lai būtu pierādījumi!" stāsta Marita.

Slokas patversme darbinieki Nomales ielā ir biežs ciemiņš. Izbēgušie suņi tiek noķerti, aizvesti, taču saimnieks ierodas tiem pakaļ un stāsts atkal sākas no jauna! Patversmes pārstāvis komentē, ka vetārsts notvertajiem suņiem nav konstatējis kādus labklājības pārkāpumus.

Jūrmalnieki ir apņēmušies apvienot spēkus un vērsties Pārtikas veterinārā dienestā, lai saimniekam dzīvniekus konfiscētu.

Arī pašvaldības policija jau neskaitāmas reizes ir viesojusies pie suņa saimnieka. Trīs gadu garumā jau ir piemēroti deviņi administratīvā protokola pārkāpumi, kā arī lieta tikusi nodota pilsētas domes Administratīvajā komisijā tālākai lemšanai.

Kārtībsargi vēl piebilst, ka persona vairākkārtīgi ir izsaukta uz pašvaldības policiju sniegt paskaidrojumus, bet tomēr nav ieradusies. Ir konstatēti dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumi par ko arī sastādīti sodi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas