Vilis Bukšs: Covid-19 bizness zeļ

tautaruna.lv 26.janvāris 2021, 10:30
 
Nauda, ZiniCenu / F64 Oksana Džadana
Lai gan Vili Bukšu labāk pazīstam ar viņa novērojumiem par laika apstākļiem, Bukšs mikroblogošanas vietnē Twitter dalās arī ar citiem notikumiem iz dzīves. Tā viņš pastāstījis par sarunu ar kādu paziņu Covid-19 izraisītās krīzes sakarā.
Kā Bukšam esot stāstījis kāds paziņa, Covid-19 testa cena Īrijā esot trīs reizes dārgāka nekā avio biļete uz šo valsti. Tas liek Bukšam secināt, ka Covid-19 bizness zeļ un plaukst.

"Paziņa neizpratnē, kā tā var būt ka Ryanair aviobiļete no Dublinas līdz Rīgai ir 30 EUR, bet Covid-19 tests Īrijā 90 EUR!? Ko es viņam varēju atbildēt, tikai to, ka darbojas naudas nezūdamības likums. Esam noslēgtā katlā. Ja transporta bizness nīkuļo, tad covid bizness zeļ," raksta Bukšs.

Tikmēr jāpiebilst, ka Latvijā, lai saglabātu iespēju iedzīvotājiem ar saslimšanas simptomiem savlaicīgi veikt Covid-19 analīzes, Veselības ministrija (VM) lēmusi līdz 7.februārim pagarināt termiņu, līdz kuram uz testu var pieteikties bez ārsta nosūtījuma, ja ir saslimšanas simptomi.

Savukārt cilvēki, kuri atgriezušies Latvijā no Apvienotās karalistes vai Dienvidāfrikas, testu var veikt arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā jaunā SARS-CoV-2 celma straujo izplatību šajās valstīs.

Vienlaikus nosūtījumu uz Covid-19 analīzēm pacientam izsniedz arī ģimenes vai ārstējošais ārsts. Situācijās, ja tests jāveic steidzami, ārsts to norāda nosūtījumā, atgādina VM.

Ministrija arī atgādina, ka testa veikšana pirms ārzemju brauciena ir maksas pakalpojums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas