Liene Cipule atklāj, kas pandēmijas laikā notiek viņas mājās

tautaruna.lv 25.janvāris 2021, 17:30
 
Kaspars Krafts/F64
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule pastāstīja, kā pandēmijas laikā dzīvo viņas ģimene.
Kā raksta Cipule, bērniem mācības notiek istabās, bet viņai sapulces virtuvē.

"Vienā istabā tiešsaistes mūzikas stunda, otrā tiek atbildēta prezentācija datorzinībās, trešajā - ieskaite patofizioliģijā. Virtuvē mamma ar savām ikrīta sapulcēm. Visi uzvedās maksimāli klusi, lai nepamostos trīsgadnieks Jancis," raksta Cipule.

Jāpiebilst, ka arī iepriekš Cipule komentējusi pandēmiju. Proti, Cipule pašreizējo Covid-19 situāciju, cilvēku neapmierinātību un nepacietību, salīdzināja ar kādu latviešu noveli.

Viņa pandēmiju pielīdzināja novelei "Nāves ēnā". Kā Cipule atzina, tad skolas laikā, kad lasīja šo darbu, tas likās pārspīlēts. Tomēr pašlaik tā stāstu mēs varam attiecināt uz mūsdienām, pandēmiju un cilvēku savstarpējām attiecībām.

Kā zināms, tad ņemot vērā aizvien pieaugošos Covid-19 infekcijas izplatības riskus un mērķtiecīgākai infekcijas ierobežošanai, Ministru kabinets pagarināja ārkārtas situāciju Latvijā līdz 2021. gada 7. februārim. Līdz 7.februārim ir noteikta komandantstunda jeb “brīvdienu mājsēde” naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu no plkst. 22.00 līdz 5.00. Šajā laikā iedzīvotājiem ir jāatrodas savā dzīvesvietā. Tās atstāšana pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos. Tāpat arī skolas gaitas notiek attālināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas