Kardiologs Ērglis atklāj, kā jutās pēc vakcīnu saņemšanas

tautaruna.lv 22.janvāris 2021, 11:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Kardiologs Andrejs Ērglis ir saņēmis abas vakcīnas pret Covid-19 potes. RīgaTV24 raidījumā "Uz līnijas" viņš atklāja, kā jūtas pēc vakcinācijas.

Kardiologs pavisam nesen saņēma vakcīnas otro devu. Ērglis atzina, ka ir saņēmis "Pfizer" radīto vakcīnu, taču kompāniju nosaukumiem nav nozīmes.

Vakcīnu ražotājiem viņš nav pievērsis lielu uzmanību. Tam par pamatu kalpo tas, ka iepriekš mediķiem bieži vien pārmeta to, ka viņi sastrādājas ar konkrētām kompānijām, taču pašlaik par to, kādu vakcīnu katrs ir saņēmis tiek plaši runāts.

"Visi pašlaik lieto un sauc kompāniju vārdus, kamēr ārstiem pēdējos gadus pārmeta, ka viņi strādā ar kompānijām," atzina Ērglis.

Viņš min, tad iepriekš nekad nevarēja minēt konkrētu kompāniju vai tās nosaukumu, to vajadzēja slēpt.

Pirmo poti viņš saņēmis jau 29. decembrī. Otrdien viņš ir saņēma otru vakcīnas devu. Pēc vakcīnu saņemšanas nav bijuši nekādi simptomi un viņš ir juties labi.

Viņš ir dzirdējis, ka dažiem mediķiem pāris stundas pēc potes saņemšanas ir pārņēmuši drebuļi vai temperatūra, taču tas nav nekas slikts, tā var būt.

Vakcinēšanos un sabiedrības satraukumu viņš salīdzina ar pavisam ikdienišķu situāciju.

Jebkas, kas ir svešāks, var radīt bailes. Līdzīgi ir ar došanos uz dejām, no viena ciema uz otru. Vienmēr pārņem bailes. Bailes pieaug brīžos, kad tiek ieraudzīts, kāds svešs cilvēks, kurš mēģina nākt pie mūsu meitenēm. Tad ir sajūta, ka gribas "sadot pa muti".

Līdzīgi ir ar vakcīnām, cilvēki baidās no nezināmā un tāpēc cenšas iespējams pretoties.

Jau ziņots, ka kopumā vakcinācijas devas pret Covid-19 saņēmis 16 541 ārsts un ārstniecības iestāžu darbinieks, no tiem abas potes jau saņēmuši 2139 cilvēki. Ceturtdien vakcinācijas otro devu pret Covid-19 saņēma tikai 13 cilvēki divās ārstniecības iestādēs. Piemēram, pirmo poti ceturtajā dienā saņēma 698 personas 10 ārstniecības iestādēs.

Saskaņā ar ministrijas informāciju kopumā Latvija līdz šim ir saņēmusi 31 425 vakcīnas devas. Vēl mēneša beigās, nedēļā no 25.janvāra, plānots saņem "Moderna" vakcīnu piegādi - 2400 devas. Nedēļā no 8.februāra plānota 4800 "Moderna" vakcīnu devu piegāde. Vēl 15 600 "Moderna" vakcīnu devas gaidāmas februāra beigās. Par visām minētajām piegādēm vēl nav saņemts gala apstiprinājums no ražotāja.

Kā ziņots, no 28.decembra kā pirmos pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas