Vai Apinis atzīst, ka ir kļūdījies uzskatos par Covid-19?

tautaruna.lv 21.janvāris 2021, 11:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Ārsts, žurnāla "Latvijas ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" atzinis, ka ir kļūdījies savos sākotnējos uzskatos par mirstību no Covid-19.

Raidījumā skatītājs Apinim uzdeva jautājumu, vai ārsts atzīst, ka ir kļūdījies savos apgalvojumos, ka cilvēki no Covid-19 nemirst un, ka ārā nav iespējams inficēties.

Apinis nenoliedz, ka kļūdījies savos spriedumos attiecībā uz mirstību no Covid-19 Latvijā. Ārsts norāda, ka informācija, kas viņam bijusi martā, likusi domāt, ka vīruss būs vienkāršāks un neskars tik daudz iedzīvotāju grupas.

"Par lielo mirstību es biju kļūdījies. Es tiešām biju domājis, ka viņš ies mums vieglāk. Es balstīju savas zināšanas uz tām zināšanām, ko es tiešām katru dienu dabūju. Ja jūs zinātu, cik daudz ir mainījies par šo gadu, baisi," pauž Apinis.

Tomēr Apinis joprojām uzskata, ka liela kļūda ir visu "sasēdināšana iekšā": "Es nedomāju, ka cilvēki iekšā nesatiekas. Viņiem ir bail satikties ārā. Tādā veidā vīrusa pārnese ir lielāka."

Jau vēstīts, ka trešdienas dati liecina, ka mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 1032, kas ir 1,79% no visiem inficētajiem.

Jau ziņots, ka valdība vakar konceptuāli lēma pagarināt šobrīd noteiktos drošības ierobežojumus līdz ārkārtējās situācijas beigām, 7.februārim. Līdz tam laikam valdībai jālemj par ārkārtējās situācijas virzības nosacījumiem jeb tā dēvētā "luksofora principa" ieviešanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas