FOTO: Ārlietu ministrija publicē vēl neredzētu vēstnieku kopbildi ar Kariņu

tautaruna.lv 21.janvāris 2021, 14:11
 
Romāns Kokšarovs/F64
Latvijas Ārlietu ministrija mikroblogošanas vietnē Twitter publicējusi tradicionālo vēstnieku kopbildi ar Ministru prezidentu, taču šoreiz tā ir savādāka nekā citus gadus.
Kā informē ministrijā, pirmo reizi šāda kopbilde tapusi virtuāli.

"Ikgadējas vēstnieku sanāksmes neatņemama sastāvdaļa ir kopbilde ar Ministru prezidentu. Pēc tikšanās 21.janvārī tāda tapa arī šoreiz - pirmo reizi virtuāli!" teikts ierakstā.

Jāpiebilst, ka no 18. līdz 29.janvārim tiešsaistē norisinās Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme, lai pārrunātu ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus.

Sanāksmes laikā liela uzmanība tiek pievērsta Eiropas Savienības (ES) nākotnes jautājumiem un Latvijas ieguldījumam ES stiprināšanā. Šajā diskusijā piedalīsies arī Vācijas federālās kancleres padomnieks ES jautājumos Ūve Korsepiuss, kurš šogad būs vēstnieku sanāksmes galvenais goda viesis. ES jautājumus vēstnieki apspriedīs arī ar ES Komisijas ģenerālsekretāri Ilzi Juhansoni.

Vēstnieki pārrunā arī drošības politikas jautājumus, koncentrējoties uz "NATO-2030" procesu, hibrīdo apdraudējumu un bruņojuma kontroli. Ņemot vērā Latvijas gatavošanos kandidēšanai ANO Drošības padomē.

Svarīga sanāksmes apspriedes tēma ir diasporas politikas īstenošana, balstoties uz valdības nupat apstiprināto Plānu darbam ar diasporu 2021.-2023.gadam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas