VIDEO: kāpēc Latvijā no ielām pazūd bankomāti?

tautaruna.lv 23.janvāris 2021, 11:30
 
Iespējams, kāds ir pamanījis to, ka daudzi bankomāti vairs neatrodas tur, kur bija agrāk. Daudzi bankomāti, kas bija pieejami visu diennakti tiek pārvietoti uz lielveikalu vai citu plaši apmeklētu būvju iekštelpām un turpmāk pieejami tikai konkrētās iestādes darba laikā. Kāpēc tā, skaidroja TV3 raidījums "900 sekundes".
Viens no piemēriem ir Sarkandaugavā, Rīgā, Tilta ielā. Agrāk šeit bija “Swedbank” filiāle un bankomāts pieejams no ielas, tagad šādas iespējas vairs nav, palicis, kā saka, tikai tukšs logs. Var rasties iespaids, ka bankomāts ir noņemts uz neatgriešanos.

“Šāds iespaids rodas, jo bankomāti maina atrašanās vietu.” “Swedbank” pārstāvis Jānis Krops uzsver, ka bankomātu izzušana ir tikai šķietama. Swedbank ir teju 370 bankomātu tīkls Latvijā un aizvadītajā gadā to skaits pat par diviem bankomātiem esot pieaudzis. Tomēr uz ielām tie redzami arvien retāk.

“Te ir taisnība, ka bankomāti mēdz nomigrēt uz tirdzniecību centriem, vienkārši tāpēc, ka mēs tur biežāk uzturamies,” atzīst ”Swedbank” pārstāvis.

Ne tikai “Swedbank” bankomāti ir biežāk pieejami lielveikalos, tāpat notiek arī ar citām Latvijas populārākajām bankām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas