Viņķele komentē "histēriju" par vakcīnas pret Covid-19 ražotājiem

Baiba Puriņa 25.janvāris 2021, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?" paudusi viedokli par "histēriju" par to, no kāda ražotāja ir Covid-19 vakcīna.

Viņķele norāda, ka bažas par vakcīnu ražotājiem veicinājis jaunā koronavīrusa pandēmijas aspekts, jo neviens nejautā, piemēram, kāda vakcīna tiek izmantota pret gripu vai difteriju.

"Principā, kovida vakcinācijai, gan pēc procesa, gan pēc tā, kā pieņem lēmumu par to, kuru ražotāju vakcīnas iepirkt, ir ārkārtīgi liela līdzība ar jebkuru citu vakcīnu, kas ir Latvijas vakcinācijas kalendārā, izņemot vienu būtiksu atšķirību - pandēmijas kontekstu," skaidro Viņķele, norādot, ka tas rada papildu "spiedienu" un "cerību". Viens no aspektiem ir arī fakts, ka vakcīna pret Covid-19 ir deficītprece.

Viņķele retoriski jautā, vai kādreiz valdībā ir bijusi "histērija" par, piemēram, vakcīnas pret difteriju ražotāju.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ministrijas informāciju kopumā Latvija līdz šim ir saņēmusi 31 425 vakcīnas devas. Vēl mēneša beigās, nedēļā no 25.janvāra, plānots saņem "Moderna" vakcīnu piegādi - 2400 devas. Nedēļā no 8.februāra plānota 4800 "Moderna" vakcīnu devu piegāde. Vēl 15 600 "Moderna" vakcīnu devas gaidāmas februāra beigās. Par visām minētajām piegādēm vēl nav saņemts gala apstiprinājums no ražotāja.

Kā ziņots, no 28.decembra kā pirmos pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas