Ko šodienas laikapstākļi liecina par gaidāmo vasaru?

tautaruna.lv 20.janvāris 2021, 17:06
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Laikā no Bastjāņa arī Bašķis (20. janvāris) līdz Ziemas Mārai jeb Sveču dienai (2. februāris) jāvēro laiks, lai pareģotu tālāko ziemu, pavasari un vasaru, atklāj dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Šodien, 20. janvārī ir Bašķis un ir iespējams noteikt laiku vasarā.

"Ja Bašķī skaidrs - būs sausa vasara. Ja mākoņains un sniegains - būs labas ražas," norāda Bukšs.

"Šodien austrumu pierobežā (Viļakas novads) skaidrs un saulains, dienvidu vējš. Temperatūra rīta agrumā mīnus 16, dienā mīnus 8. Šādi laika apstākļi Bašķī paredz pārsvarā sausu un siltu, pat karstu, ar pērkona negaisiem bagātu vasaru," atklāj dabas zīmju vērotājs.

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metrus sekundē, tādēļ sācies neliels putenis, vietām arī nedaudz sniga.

Debesis bija apmākušās, mazāk mākoņu valsts austrumu daļā. Gaisa temperatūra -7..-13 grādi, aukstāks vietām austrumu novados, tai skaitā Madonas novērojumu stacijā, valdot bezvējam, sals pastiprinājies līdz -20 grādiem.

Atrodoties vējā, aukstums šķiet lielāks - komforta temperatūra visā valstī ir -15..-20 grādi.

Rīgā bija apmācies rīts, dienvidu, dienvidaustrumu vējš pūta ar ātrumu seši metri sekundē, brāzmās līdz 11 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -9..-10 grādi, kas vējā šķiet kā -17 grādi.

Trešdienas vakarā un ceturtdien līdz dienas vidum būs daudz nokrišņu. Sniegputeni, kas vietām būs stiprs, nomainīs atkala un lietus. Biezākā ledus kārta veidosies valsts ziemeļaustrumu daļā. Gaisa temperatūra ceturtdien paaugstināsies līdz +1..+4 grādiem, Kurzemes rietumkrastā vietām līdz +6 grādiem, pūtīs mērens dienvidu vējš.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas