VIDEO: Daugavā novērota lokāla ledus iešana

tautaruna.lv 19.janvāris 2021, 23:32
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Aculiecinieki Latvijas galvaspilsētā novērojuši nelielu ledus iešanu, kas tikai nozīmē, ka kāpt uz tā droši nav, par spīti tam, ka pirms nepilnas nedēļas piedzīvojām bargus mīnusus.

Kāda vietējā iedzīvotāja Jekaterīna lokālu ledus iešanu fiksējusi starp Ķengaraga mikrorajonu Rīgā un Katlakalnu, netālu no veikala "Zoom".

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka darba nedēļas vidū - trešdien virs Latvijas pastiprināsies ciklona ietekme, palielināsies mākoņu daudzums un teritorijai pietuvosies plaša nokrišņu zona, kas naktī Kurzemē atnesīs sniegu. Dienas laikā nokrišņu zona pakāpeniski virzīsies pāri visai valstij, rietumu un centrālajiem rajoniem nesot slapju sniegu un sniegu, vietām jūras piekrastē arī lietu. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15-16 m/s. Līdz ar nokrišņu zonu Latvijas teritorijā ieplūdīs arī siltāks gaiss, tāpēc gan trešdien, gan naktī uz ceturtdienu gaisa temperatūra būs ievērojami augstāka - austrumu rajonos termometra stabiņš pieturēsies pie -3…-8° atzīmes, savukārt valsts rietumu daļā gaisa temperatūra būs -2...+3°. Ceturtdien daudzviet gaidāmi nokrišņi lietus un slapja sniega formā, tomēr dienas gaitā to intensitāte mazināsies. Teritorijā ieplstot siltākam gaisam, diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra sasniegs +2…+4°.

Pēc šī brīža prognozēm nedēļas izskaņā laiks būs lielākoties mākoņains, daudzviet gaidāmi nokrišņi, bet valsts teritorijā ieplūstot aukstāka gaisa masai, atkal varētu atgriezties sals.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:45

Jaunākās diskusijas