Ārste Rīgā nesaņems pabalstu pēc saslimšanas ar Covid-19

tautaruna.lv 20.janvāris 2021, 7:00
 
F64
Kādas rezidentes saslimšana ar Covid-19 – visticamāk, dežūras laikā slimnīcā – no jauna aktualizēja Latvijā jau gadiem neatrisināto jautājumu par sociālajām garantijām. Ārsti, kuri par medicīnas studijām maksā paši, ir sociāli pilnīgi neaizsargāti, jo par darbu slimnīcā nesaņem atalgojumu. Un tad, kad slimība skar pašus, viņi nevar pretendēt uz slimības pabalstu, vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV "Panorāmā".

Klepojot Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Fizikālās medicīnas ārsta specialitātes rezidente Olga Jakovļeva pastāstīja par savu slimošanu ar Covid-19: “Simptomātika kā pie gripas: iesnas, klepus, galvassāpes un ļoti sāp visas locītavas, muskuļi.”

Fizioterapeite Olga par saviem līdzekļiem rezidentūrā studē jau trešo gadu, jo vēlas iegūt arī fizikālās medicīnas ārsta sertifikātu. Studijas ietver garas darba stundas slimnīcā. Par to viņai nemaksā neko. Visticamāk, tieši tur viņa arī inficējās ar Covid-19.

“Es strādāju intensīvajā palātā un uzņemšanā. Kopā ar dakteri neirologu. Es maksāju par mācībām 418 eiro mēnesī. Un es strādāju pilnu slodzi, 8 stundas dienā. Plus 11 stundas dežūras. Nav nekādas algas,” pastāstīja Jakovļeva.

Ja nav samaksas, nav arī sociālo iemaksu un pabalsta slimības gadījumā.

Olgu gan glābj tas, ka viņai jau viena profesija ir. Viņa ir fizioterapeite. “Ja nebūtu šī darba, tad nekādas slimības lapas. Nekas nav. Viss ir bez sociālajiem pabalstiem,” norādīja Olga.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas