Dēli šokēti par prestižā pansionātā Rīgā notiekošo

tautaruna.lv 18.janvāris 2021, 15:48
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Brāļi Aivars un Raimonds savai mammai Annai meklēja vislabākās aprūpes iespējas, tādēļ izvēlējās aprūpes namu ”Dzintara melodija”, par kā pakalpojumiem vidēji mēnesī bija jāmaksā 1000 eiro. Kopš 2019. gada sākuma ģimene ar aprūpi bija apmierināta, taču ārkārtējās situācijas laikā notika neiedomājamais, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Brāļi regulāri mammu esot apmeklējuši. 30. novembrī bijis pēdējais klātienes apmeklējums, pēc tam tas esot bijis liegts.

Mammai sava tālruņa neesot bijis, visa saziņa notikusi ar pansionāta darbinieku starpniecību, kas decembra nogalē vairs neesot bijusi sekmīga.

Bijuši gadījumi, kad aprūpes nama darbiniecēm ilgstoši nav izdevies pamodināt sirmgalvi, lai parunātos ar dēliem. Viens no dēliem aicinājis veikt medicīniskas pārbaudes, lai noskaidrotu, kāds ir mammas veselības stāvoklis. Tā vietā saņēmis atbildi, ka ”visi vecīši Ziemassvētku laikā ir noskumuši, jo nevarot tikties ar ģimeni”, kā arī brāļi stāsta, ka tā arī nav saņēmuši atbildi par mammas veselības stāvokli.

"Trešajā janvārī saņēmu zvanu no ”Dzintara melodija” darbinieces, kura pateica, ka no mammas var atvadīties, viņa vairs neesot starp mums, viņai tā būšot labāk. Sēdēju kā apliets ar ūdeni. Uzdevu māsiņai jautājumu, vai mamma ir dzīva vai mirusi. Māsiņa atbildēja, ka mamma vēl elpo," stāsta Raimonds.

Abi brāļi 15 minūšu laikā ieradās pansionātā un pieprasīja iespēju tikties ar mammu. Kad ieraudzījuši, kādā stāvoklī ir mamma, viņi nekavējoties zvanījuši 113 un mamma stacionēta Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Tur mammai konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu, kas novedusi pie abpusējas pneimonijas un 1. tipa elpošanas nepietiekamības. To visu pavadījusi arī dehidratācija, kā arī izgulējumi uz krustiem un papēžiem.

"Kad bijām pie mammas, vaicājām ”Dzintara melodijas” māsiņām, cik ilgi mamma jau ir šādā stāvoklī. Viena māsiņa teica, ka no rīta, otra teica, ka jau trīs dienas. Mammai nebija pietiekamā daudzumā dots ūdens, viņai bija grūtības elpot. Mums neviens nepiezvanīja, neinformēja, ka ir kādi veselības sarežģījumi. Kā kaut kas tāds var notikt?" pauž Ainārs.

Brāļi ar iesniegumiem vērsušies gan Veselības inspekcijā, gan Labklājības ministrijā. Abas iestādes uzsākšot pārbaudi, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Pēc sešām slimnīcā pavadītām dienām Annas sirds apstājās.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas