Ejot pa Daugavu, ledū ielūst ģimene ar zīdaini rokās

Viktorija Gabrjuna 18.janvāris 2021, 10:30
 
Reģionālā pašvaldības policija
Svētdien, 17. janvārī, Ikšķiles pusē kāda ģimene ar zīdaini rokās ielūza Daugavas ledū, dodoties pāri uz uperi uz Meinarta salu.

Kā sociālajos tīklos informē Reģionālā pašvaldības policija un notikušā aculieciniece, laimīgas sagadīšanās dēļ bīstamā pastaiga izvērtās bez bojāgājušajiem.

"Es rakstu ar trīcošām rokām, jo tikko no ledus izvilkām divus vecākus un viņu mazo bērnu, kurš bija piestiprināts mammai uz vēdera.

Palīdzības dienesti ieradās tad, kad bērns ar mammu jau bija ievesti siltumā un sazin kas būtu noticis, ja kāds bez aprīkojuma un īpašām zināšanām nebūtu riskējis pats ar sevi. Bet ziniet, labāk neriskēsim neviens. Nekāpiet uz aizsalušām ūdenstilpnēm! Arī tik liels sals, cik pēdējās dienās piedzīvots, nav drošības garants! Paldies mediķiem un palīdzībai, kas ieradās. Es nekādā veidā negribu teikt, ka viņu palīdzība bija par vēlu, tā nav, šai ģimenei vienkārši ļoti paveicās, ka tuvumā bija arī citi pārgalvji, kas bija īstajā vietā un īstajā brīdī. Ģimene nodota mediķu aprūpei.
Lūdzu, lūdzu nekāpiet uz aizsalušas ūdenstilpnes!" raksta aculieciniece.

Arī policija aicina cilvēkus būt uzmanīgiem uz ledus.

"Laikā, kad iestājušies patiešām ziemīgi laikapstākļi, cilvēki ir iecienījuši pastaigas pa ledu līdz Meinarda salai un ne tikai. Šodien vienai ģimenei tāda pastaiga izvērtās par patiesu murgu, jo visa ģimene ar zīdaini rokās ielūza ledū. Tikai veiksmīgas sagadīšanās dēļ, un tam, ka blakus atradās cilvēki, kuri devās palīdzēt nelaimē nokļuvušajai ģimenei, šī pastaiga beidzās bez bojā gājušiem. Reģionālā pašvaldības policija aicina būt piesardzīgiem, jo ledus kārta joprojām ir ļoti plāna un atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami!

Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna. Tāpēc cilvēkiem bieži veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs," teikts policijas ierakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas