Fintesa trenere atklāj iedarbīgu noslēpumu - kā piespiest sevi vingrot

tautaruna.lv 17.janvāris 2021, 19:12
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Lielai daļai cilvēku jaunais gads iesākās ar apņemšanos vairāk uzmanības pievērst savai fiziskajai formai - ēšanai, vingrošanai. Tomēr nereti šīs apņemšanās pēc kāda laika "izkūp gaisā". Fitnesa trenere Nika Linde Instagram atklāja noslēpumu, kā piespiest sevi vingrot brīdi, kad tev to nemaz negribas darīt.

Fintesa trenere uzskatīja piecus punktus, kas palīdzēs saņemties, lai uzsāktu vingrošanu.

Pirmkārt, ir nepieciešams laicīgi noskaņoties un būt gataviem tam, ka būs jāveic fiziskas aktivitātes. Viņa iesaka jau laicīgi sarūpēt visu nepieciešamo treniņam, lai nebūtu attaisnojums nesportot. "Piemēram, jau vakarā nolikt sporta apģērbu uz krēsla un sarunāt ar sevi,ka tas ir rīta rosmei," skaidro trenere.

Otrkārt, pret nospraustajiem mērķiem un plāniem ir jāatiecas reāli. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē to, ka ir jānosprauž reāli un īstenojami mērķi. Nika par piemēru min to, ka ja mēs sev sakām, ka rīt celsimies 05:30, lai dotos uz sporta zāli vai vingortu mājās, iespēja, ka tā notiks ir visai maza. Katram individuāli ir jāizvērtē un jāsaprot, kas ir labākais laiks, lai veiktu fiziskās aktivitātes, tādējādi, lai tās būtu tik tiešām realizējamas.

Svarīgi arī ir pievērst uzmanību saviem labajiem ieradumiem.

"Neirozinātnieki apgalvo, ka ir daudz vieglāk aktivizēt ieradumu no veciem neironu savienojumiem nekā radīt jaunus. Ja jums jau tādi ir bijuši, tad atliek aktivizēt tos, ja nē, tad esam reāli un veidojam sev piemērotus paradumus," atklāj fitnesa trenere.

Lai radītu vēl lielāku motivāciju strādāt un nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, mēs varam sevi apbalvot. Pirms treniņa uzsākšanas, kā saka Nika, noslēdz darījumu ar sevi. Piemēram, ja tu aktīvi sportosi, tad varēsi sevi palutināt ar sen kārotu apģērba gabalu, dāvanu vai šokolādi.

Būtiski, lai nepazustu motivācija turpināt iesākto, ir nepieciešams pierakstīt savus sasniegumus. Tādējādi brīžos, kad nolaidīsies rokas, būs iespējams atskatīties uz savu rezultātu un motivēt sevi turpināt strādāt.

"Pierakstiet treniņu mirkļus, kuri lika lepoties par sevi. Tos var iemūžināt bildē, storys vai piezīmju grāmatiņā. Piemēram - "100 pietupieni!," pauž trenere.

Nika Linde ir funkcionālā fitnesa trenere. Viņa studē Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedrā. Nika ir izveidojusi Nfit projektu, kurā 12 nedēļu laikā cilvēkiem tiek mainīta attieksme pret savu ķermeni un ēdienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas