VIDEO: Sieviete šokēta par ārstēšanās apstākļiem Dobeles slimnīcā

tautaruna.lv 24.janvāris 2021, 13:14
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Sieviete no Pierīgas vēl joprojām pārdzīvo par vectēva nokļūšanu uz Dobeles slimnīcas operāciju galda. Taču vēl lielāku šoku rada apstākļi, kādos vectēvs atradās pēc mediķu veiktajām manipulācijām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pacienta mazmeita atklāj, ka 93 gadus vecajam kungam tika veikta gūžas operācija, kas gūta pēc kritiena. Sākotnēji bija paredzēts, ka pensionāru vedīs uz Jelgavas slimnīcu, taču Covid-19 apstākļu dēļ pacients tika nogādāts Dobeles slimnīcā. Mazmeita arī norāda, ka vēl pirms operācijas sirmgalvis bija sazvanāms, protams, paužot satraukumu par gaidāmo operāciju.

Neilgi pēc operācijas tuvinieki vēl nevarēja sazvanīt sirmo kungu. Savukārt vēl pēc dienas, sazinoties ar slimnīcas nodaļu, saņemts apstirpinājums, ka operācija noritējusi veiksmīgi.

"Uz jautājumu, kāpēc vectēvs neatbild uz telefonu, mums pateica, ka viņš ir piesiets pie gultas. Uz jautājumu, kāpēc, mums pateica, ka viņš pēc operācijas esot uzvedies neadekvāti, gribējis kāpt ārā no gultas. Lai netraumētu sevi, viņš tika piesiets pie gultas," skaidro sieviete.

Mazmeitai vēlāk izdevies sazvanīt vectēvu, kurš sūdzējies, ka vēl joprojām esot piesiets pie gultas. Telefonu tobrīd pie auss esot turējis kāds no slimnīcas darbiniekiem. Palātā citu pacientu nebija. Vectēvs arī sūkstījies, ka tiekot badināts, ir izslāpis un ar sausu muti.

"Mēs bijām arī aizbraukuši uz slimnīcu. Protams, klāt pie viņa mūs nelaida. Mēs aizvedām higiēnas preces, ūdeni. Runājot ar māsiņu, viņa teica, ka vectēvam viss ir kārtībā. Jautājām, vai viņš ir piesiets, viņa teica, ka - nē. Kaut gan nākamajā dienā es zvanīju, viņš [vectēvs] teica, ka ir piesiets pie gultas," stāsta mazmeita.

Pēc aptuveni divām nedēļām radinieki atkal ierauga 93 gadus veco kungu. Un pirmais iespaids, vectēvam atstājot ārstniecības iestādi, izrādījies patiesi satraucošs.

"Nu, un saņemšanas brīdis bija šokējošākais. Vectēvs bija nokrities. Protams, mēs viņu nevarējām nosvērt, bet tas bija acīm redzami, ka tie bija vismaz 4, 5 kilogrami. Parunāt viņš, izrādās, nevarēja, jo viņam divu nedēļu laikā nebija ielikta protēze, kā rezultātā deformējās žoklis. Tā mums teica ar medicīnu saistīts cilvēks. Vectēvs teica, ka divu nedēļu laikā viņš praktiski bijis piesiets pie gultas. Ir varējis grozīt tikai galvu. Dzirdināts, ēdināts viņš ir vienreiz dienā. Vēl pie tam tas ir bijis, grūžot rīklē tā, ka viņš ir domājis, ka nosmaks," pauž mazmeita.

Dobeles slimnīcas valdes priekšsēdētājs Leons Zariņš nenoliedz, ka reizēm slimnīcā pacienti tiek fiksēti, taču par konkrēto pacientu slimnīcas vadītājs ir pārliecināts, ka personāls nemelo.

Vectēva radinieki apsver iespēju vērsties uzraugošajā institūcijā - Veselības inspekcijā, lai izmeklētu notikušo Dobeles slimnīcā un medpersonāla rīcību.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:08

Jaunākās diskusijas