Bērnudārzu darbinieku vidū pastāv neticība vakcīnai pret Covid-19

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 21:19
 
Jānis Saliņš/F64 Photo Agency
Jau februārī vai martā pie iespējas vakcinēties tiks pedagogi, tajā skaitā pirmsskolās, taču, lai gan oficiālie dati vēl nav apkopoti, bērnudārzu darbinieki neslēpj kolēģu vidū pastāvošo liela neticību vakcīnai pret Covid-19, pat bailes no tās, vēsta TV3 ziņas.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iztaujā bērnudārzu darbiniekus par vakcinēšanos pret Covid-19 brīvprātīgā veidā. Daudzi šo iespēju negrasās izmantot.

Viens no mītiem par Covid-19 vakcīnu ir tāds, ka tā it kā izraisa neauglību sievietēm.

Veselības ministrija to kategoriski noliedz un aicina uzticēties profesionāļu teiktajam, vēsta TV3 ziņas.

Pēc Veselības ministrijas izstrādātā vakcinēšanas plāna, izglītības darbinieki potes varētu saņemt februārī vai martā, taču sazvērestības teorijas izpaltās strauji, un pedagogu vidū jūtamas bailes. Par to lasāms gan soctīklos, un par bažām atklāti runā arī bērnudārzu vadība, kas šo tēmu pārrunājusi ar darbiniekiem.

“Daļēji, kā kurš. Tehniskie darbinieki vairāk tā kā nē, pedagoģiskie tomēr noskaņoti par. Neprasīju, kāds ir iemesls, bet ir runas, ka nav pārliecības par šīs vakcīnas iedarbību, lasa visādus medijus, internetā ziņas, nav pārliecināti, ka tas ir lietderīgs pasākums,” stāsta Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” vadītāja Andra Loča.

“Cilvēki baidās, ka vakcīnas ir steigā izstrādātas, nav pārbaudītas. Godīgi sakot, arī diezgan skeptiski uz to raugos. Šobrīd vēl līdz galam neesmu pieņēmusi lēmumu, vai darīšu, vai nedarīšu. Es nezinu šobrīd. Neesmu nevienam prasījusi, kādēļ nevēlas, kur šo informāciju gūst,” teica Liepājas pirmsskolas izglītības iestāde “Gailītis” vadītāja Evija Harmsone.

Lai apzinātu darbinieku vakcinācijas vajadzības izglītības iestādēs kā plānotu vakcīnu turpmāko pieejamību, IZM ir izsūtījusi aptauju visām pirmsskolas izglītības iestādēm par brīvprātīgo vakcinēšanos pret Covid-19.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus neticēt viltus ziņām par vakcīnu bīstamību vai blaknēm. Latvijā ir saņemti atsevišķi ziņojumi par nelielām blaknēm, kas norādītas arī ražotāja instrukcijā. Blaknes neatšķiras no citu vakcīnu blaknēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas