Soctīklos kritizē kultūrkapitāla fonda naudas piešķiršanas praksi

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 18:31
 
Publicitātes foto
Rakstnieks Jānis Žilde mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar ierakstu, kurā pauž sašutumu par Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) darbību.

Mikroblogošanas vietnē Twitter rakstnieks Jānis Žilde paudis savu pieredzi un sašutumu par VKKF darbību.

"Nebrīnos, ka ne "Jauna Mēness", ne "pienvedēju" grāmatai man VKKF neko nepiešķīra (Sešas atteikuma vēstules). Laikam strādāju nepareizajā portālā, neesmu pareizajā partijā...",- raksta Žilde.

Žilde pārpublicējis shēmu, no kuras tiek secināts, ka nauda dalīta politiķu pārstāvētiem fondiem, nevis māksliniekiem.

"Kad izlasa Valsts Kontroles ziņojumu par to, kā tiek pārvaldīta nodokļu maksātāju naudu dotētajās kultūras kapitālsabiedrībās, rodas ne tādi vien jautājumi. Tikai skumjākais ir, ka šādas revīzijas rezultāti neko nemaina. Privātā kompānija visi būtu atlaisti," komentārā pie ieraksta pauž producents Guntars Račs.

Augstākā VKKF pārvaldes institūcija ir Ministru kabineta apstiprināta padome. VKKF padomes sastāvā ir kultūras ministrs, Finanšu ministrijas, Nacionālās kultūras padomes, Radošo savienību padomes, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji un katras nozaru ekspertu komisijas priekšsēdētājs. Fonda padomes pilnvaru laiks ir divi gadi. Fonda padomes locekļi VKKF padomē drīkst darboties ne vairāk kā vienu pilnvaru laiku pēc kārtas. VKKF lemj par VKKF darbības stratēģiju, nosaka gada prioritātes kultūras projektiem, izsludina un organizē projektu konkursus, sadala fonda līdzekļus kultūras projektu īstenošanai.

Jau vēstīts, ka valdība šodien nolēma no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" Valsts kultūrkapitāla (VKKF) fondam piešķirt vēl 3 miljonus eiro mērķprogrammai Covid-19 ietekmēto kultūras institūciju atbalstam.

Paredzēts, ka programma tiks īstenota no 1.janvāra līdz 30.jūnijam, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari. Kultūras ministrijā (KM) norādīja, ka Covid-19 pandēmijas izraisītās ārkārtējās situācijas valstī, kā arī Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktie pasākumi ir radījuši smagu ietekmi uz kultūras nozari.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas