Daugavpilī izdomā veidu, kā bērniem izvairīties no sejas maskām skolās

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 13:45
 
f64.lv, Oksana Džadana
Daudzi vecāki joprojām iebilst pret sejas masku nēsāšanu bērniem skolās - viņi plāno bērnus pat nelaist uz skolu. Daugavpilī šai situācijai piedāvā risinājumu, raksta portāls "grani.lv".

Ja bērns bez pamatota iemesla nokavējis 20 vai vairāk stundas, skola par to ziņo Valsts izglītības kvalitātes centram, un šī situācija tiks izmeklēta, sacīja , Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes pārstāve Marina Isupova.

“Ja vecāki ir apņēmības pilni nelaist savu bērnu uz skolu, tad viņiem ir izeja: ārkārtas situācijas laikā (tas ir, līdz 7. februārim) uzrakstiet ziņojumu izglītības iestādes direktoram un organizējiet bērna apmācības ģimenē. Vecāki viņu mācīs, un skolēns skolā rakstīs kontroldarbus," skaidroja Isupova.

Tas ir, vecāki pilnībā uzņemas atbildību par bērna zināšanu līmeni.

Kā ziņots, valdība otrdien lēmusi negrozīt iepriekš pieņemto lēmumu par obligātu masku lietošanu 1.- 4.klases skolēniem, uzsverot, ka Covid-19 izplatība Latvijā ir augsta un masku valkāšana skolās ir nepieciešamība, lai vīruss nevarētu izplatīties.

25.janvārī, daļai skolēnu atsākoties mācību procesam klātienē, gan pedagogiem, gan bērniem no 1.klases mācību stundu laikā un ārpus tām būs jālieto sejas maskas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:06

Jaunākās diskusijas