Uzzini, kādēļ pie Saeimas piketē sniegavīri!

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 12:48
 
Twitter
Paužot savu negatīvo nostāju par Nacionālās apvienības iesniegtajiem grozījumiem, kas paredz mainīt ģimenes definīciju, lai izslēgtu iespējamu atbalstu viendzimuma pāriem, kustība "Dzīvesbiedri" sarīkojusi neparastu zibakciju pie Saeimas, uzceļot sniegavīrus.
Kā redzams publicētajās fotogrāfijās, no sniega izveidotas sniegavīru ģimenes ar tādiem uzrakstiem kā "visas ģimenes ir labas" un "pasargāsim visas ģimenes".

"Uzmanību! Zibakcija pie Saeimas ēkas!

Sniegavīru ģimenes apvienojušās protestā ar tādiem uzrakstiem kā "visas ģimenes ir labas" un "pasargāsim visas ģimenes," teikts kustības ierakstā mikroblogošanas vietnē Twitter.

Kā tika vēstīts, reaģējot uz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas 2020. gada 30. septembra balsojumu, kurā tālākai izskatīšanai noraidīta vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstītā iniciatīva par viendzimuma pāru tiesisko aizsardzību, kustība "Dzīvesbiedri" platformā "ManaBalss.lv" uzsāka jaunu parakstu vākšanas kampaņu, kurā jāsavāc 20 000 parakstu.

Tāpat vēstīts, ka 7.janvārī Nacionālā apvienība iesniegusi Saeimā likumprojektu par grozījumiem Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110.pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

NA ieskatā valsts pamatlikumā nepieciešams skaidrāk definēt ģimenes jēdzienu. Šāda vajadzība, viņuprāt, radusies pēc Satversmes tiesas 12.novembrī pasludinātā sprieduma, kas ģimenes jēdzienā ietver arī "viendzimuma partneru ģimenes" un nosaka valstij "pienākumu aizsargāt un atbalstīt" tās. Partija uzskata, ka tas ir "patvaļīgs ģimenes jēdziena skaidrojums, kas neatbilst ne likumdevēja gribai, kas izteikta Satversmes 110.panta esošajā redakcijā, ne Latvijas sabiedrības izpratnei par to, kas ir ģimene".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas