Sinoptiķu prognoze: vai sals saglabāsies arī nākamajā nedēļā?

Baiba Puriņa 14.janvāris 2021, 11:17
 
Reuters/Scanpix/Leta
Sinoptiķis Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra (ECMWF) prognozi par salu nākamajām dienām un jaunajai nedēļai.

Trallis publicējis uzņēmumus no ECMWF, kuros parādītas gaisa temperatūras piektdienas rītā, svētdienas rītā, kā arī nākamās nedēļas otrdienas un ceturtdienas rītā.

Piektdienas rītā lielākais sals gaidāms Zemgales un Latgales reģionos, kur termometra stabiņš vietām var noslīdēt zem -20 grādu atzīmes.

Ekrānuzņēmums

Aukstāks laiks gaidāms svētdien, kad vietām Latgalē un Zemgalē gaidāms pat -24 grādu sals. Tikmēr Rīgā svētdien tiek prognozēts -20 grādu sals.

Ekrānuzņēmums

Tikmēr nākamās nedēļas sākumā pamazām sals atkāpsies un nedēļas otrajā pusē gaidāms pat atkusnis. Kamēr otrdienas rītā vēl šur tur pierobežā termometra stabiņš var noslīdēt līdz -20 grādiem, ceturtdien, piemēram, Liepājā gaidāmi "plusi", bet citviet no -6 līdz -9 grādiem.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Jau vēstīts, ka piektdien, sestdien un svētdien diennakts tumšajā daļā gaisa temperatūra vietām valstī - visbiežāk Latgalē - pazemināsies līdz -19..-24 grādiem.

Valsts lielākajā daļā kādā brīdī, izklīstot mākoņiem, termometra stabiņš noslīdēs zem -15 grādiem. Gaidāmi lieli gaisa temperatūras kontrasti, un Kurzemes piekrastē temperatūra brīžiem tuvosies nulles atzīmei, bet Latgalē arī dienas vidū saglabāsies aukstums līdz -15 grādiem.

Iespējams, nākamnedēļ ciklons atnesīs atkusni. Atkarībā no ciklona spēka un virzības iespējams gan silts laiks, gan stipri nokrišņi, gan sala saglabāšanās, gan strauja gaisa temperatūras pazemināšanās aiz ciklona.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas