Vīrietis neizpratnē par saņemto sodu komandantstundā

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 14:30
 
F64
Jaungada naktī šoferim bija jāstrādā. Vedis kravu no Smiltenes puses uz Rīgu, taču Raunas novadā Valsts policija piemērojusi 60 eiro sodu par komandantstundas noteikumu neievērošanu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Aivars ir kravas auto vadītājs, pats teic, godprātīgs pilsonis. Diemžēl, bija jāstrādā arī Jaungada naktī. Aizpildījis pašapliecinājuma veidlapu un no dzīvesvietas devies uz darbu ar savu privāto automašīnu. Ierodoties darbā, nomainījis spēkratu, un ar uzņēmuma auto vedis kravu uz Rīgu.

Raunas novadā Valsts policija veikusi reidu. Policisti Aivaram likuši uzrādīt pašapliecinājuma veidlapu. Autovadītājs bija pārliecināts, ka, braucot ar kravas auto, pašapliecinājuma dokuments nav jāpilda, jo ir kravas transportēšanas pavadzīme un ir skaidrs, ka nebrauc uz balli, kas mājsēdes laikā ir aizliegts. Turklāt, veidlapā pat neesot tik daudz aiļu, lai varētu norādīt visus galapunktus, kur krava jāved.

Aivars skaidrojis arī policistu kungiem, ka nebrauc izklaidēties, bet strādā, ko apliecina kravas transportēšanas pavadzīme, taču tik un tā Jaungada rītā pulksten četros tika aplaimots ar Administratīvā pārkāpuma protokolu un 60 eiro naudas sodu.

Valsts policijas Cēsu iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže stāsta, ka sods par mājsēdes noteikumu neievērošanu svārstās līdz pat maksimālajam iespējamajam - 2000 eiro fiziskām personām un 5000 - juridiskām personām. Aivaram sods esot vien 60 eiro, jo policisti ņēmuši vērā apstākli, ka pārvadātājs taisnojies, ka pilda darba pienākumus, tāpēc nav piemērojuši lielāku sodu par komandantstundas noteikumu neievērošanu (vedot kravu, nav paņēmis līdzi pašapliecinājumu). Ja autovadītājs nepiekrīt Valsts policijas lēmumam, varot to pārsūdzēt, izklāstot argumentus, kāpēc piemēroto sodu uzskata par nepamatotu?

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas