Fitnesa trenere atklāj, kāpēc mājas treniņi sniedz daudz priekšrocību

tautaruna.lv 9.janvāris 2021, 21:20
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Fitnese trenere Nika Linde skaidro, kāpēc treniņi mājās sniedz ļoti daudz priekšrocību.

Nika izcēla četrus plusus, kāpēc nodarboties ar fiziskām aktivitātēm mājas apstākļos ir ļoti labi.

Sportojot mājās, mēs varam ieekonomēt līdzekļus. Aizvadot treniņu mājas nav nepieciešams iegādāties sporta klubu abonamentu. Lai atvieglotu mājas treniņu procesu, ir iespējams iegādāties dažādas treniņu programmas tiešsaistēs. Nika uzsver, ka arī ja tiek izvēlēts šāds risinājums, tas tāpat ir ekonomiski izdevīgāk, nekā pirkt abonamentu.

Trenējoties mājās mēs varam ieekonomēt ne tikai naudu, bet arī laiku. "Lai nokļūtu sporta klubā un mājās, pārģērbtos un dušā, vidēji nepieciešamas 1-2 stundas. Pie jau saplānota dienas režīma, var būt grūti atrast tam laika," atzīst Nika.

Vēl viens bonuss ir tas, ka nav jāpielāgojas konkrētam grafikam. Mājas treniņus ikviens var veikt sev brīvā brīdi.

Kā arī ļoti būtiski ir tas, ka aizvadot šādus treniņus mēs jutīsimies komfortabli. Nika uzsver, ka bieži vien daudzi cilvēki kautrējas vingrot sporta zālē, tāpēc mājas treniņi ir laba alternatīva, lai nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm.

Tomēr aizvadīt treniņus mājās nav viegli. Var nākties saskarties arī ar dažādiem šķēršļiem.

"Mājās jūs jūtaties relaksēts, un tāpēc, lai nodarbotos ar sportu, jums ir nepieciešama liela pašdisciplīna," kā vienu no mīnusiem uzver Nika.

Tāpat mājas apstākļos katram individuāli ir jāmeklē motivācija turpināt iesākto, nav treneris, kas kontrolē paveikto. Tāpēc ir jāpiemīt lielai pašdisciplīnai.

Mājās var nākties saskarties arī ar dažādiem uzmanības novērsējiem. Tie var saistīties ar negaidītiem zvaniem, apciemojumiem vai pat saimnieciskajiem darbiem. Viņa uzsver, ka brīdī, kad tiek aizvadīts treniņš būtiski ir koncentrēt visu uzmanību tam.

Vēl viens būtisks mīnusiem saistās ar inventrāra trūkumu, tādējādi nav iespējams veikt dažādus vingrojumus. Līdzīgi ir arī ar konkrētas programmas pildīšanu, jo aizvadot treniņu bieži vien var iztrūkt sistemātiska fiziskā aktivitāte, ko sporta klubos liek veikt treneris.

Nika Linde ir funkcionālā fitnesa trenere. Viņa studē Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedrā. Nika ir izveidojusi Nfit projektu, kurā 12 nedēļu laikā cilvēkiem tiek mainīta attieksme pret savu ķermeni un ēdienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas